Șerban Cionoff: Ce bine ar fi dacă Raluca Prună s-ar supăra și pe justiție!…

Am scris multe articole în care am criticat acțiuni sau declarații ale ministrei justiției, Raluca Prună și sunt convins că am avut suficiente și temeinice motive să o fac. Și cu siguranță că o voi mai face atunci când domnia sa îmi va da argumente. De data asta, însă, nu am de ce să o critic de vreme ce, tot ceea ce a spus domnia sa despre neplăcuta situație în care, ca simplu cetățean, a fost pusă de către Metrorex- și anume că, după ora 22, nu și-a putut procura o cartelă de călătorie fiindcă, la acea oră, casieria de la stația Piața Victoriei era închisă-, mi-a mers la suflet. În plus, am remarcat tonul calm, ponderat al adnotărilor domniei sale. Mai pre limba noastră, a capetelor de locuitor, vorbind: nu ministra Raluca Prună s-a supărat pe Metrorex pentru că, la ora 22 fix trecute, când domnia sa venea de undeva unde rezolvase treburi importante pentru binele obștii, la casieria dintr-o stație de metrou, în buricul Bucureștilor, nu se mai afla o casieră, ci pur și simplu bucureșteanca Raluca Prună a constat anomalia și a socotit de cuviință să ia, în mod public și sub proprie semnătură, atitudine.

Numai că, tocmai acest pârdalnic raport de identitate între cetățeana Raluca Prună și titulara portofoliului justiției, Raluca Prună, este ceea ce mă face să scriu rândurile de față. Ce ar fi, așadar, dacă domnia sa ar lua mai des la cercetat nenumăratele cazuri în care, instanțele de judecată și procurorii săvârșesc grave abateri și dau condamnări unor oameni care, după aceea, se deovedesc a fi nevinovați? Adică dacă, domnia sa, în calitate de ministru de justiție, ar relua demersurile pentru ca în România să avem o lege a răspunderii patrimoniale a magistraților, așa încât sumele foarte mari care se plătesc celor loviți de asemenea sentințe după ce, la CEDO, acestea sunt făcute prf și pulbere, să nu mai fie suportate de la bugetul țării, ci direct de către cei care le-au dictat și le-au pronunțat?

Unde mai pui că, pentru a face treaba asta , nu cred că ministra justiției Raluca Prună nici nu i-ar mai trebui cine știe ce savante și alambicate expertize. De-ajuns să își cumpere, la o oră când onor casieriile Metrorex sunt deschise, o cartelă de metrou și apoi, în stație sau în vagoane, să ia seama la ce spun oamenii despre mersul (in)justiției din scumpa noastră patrie. După care, să își transcrie impresiile în același stil, franc și corect, în care a făcut-o și după amara experiență din stația de metrou.

Chiar așa, ce bine ar fi dacă cetățena Raluca Prună s-ar supăra și pe justiție!…