Șerban Cionoff: CINSTE LOR, CINSTE LOR, CINSTE PROKURORILOR!

Dacă mai era nevoie de încă o dovadă a relei credinţe declarate şi a răutăţii de-a dreptul patologice, morbide pur şi simplu, cu care gândeşte, simte şi acţionează (In)justiţia ultra-reformată şi hper- lăudată de către diverşi komanditori de pe nişte anumite coclaure geo-strategice, iată că o avem! Eminentul medic Şerban Brădişteanu a fost condamnat de inatacabilii juri de la ÎCCJ la un an de închisoare pentru – citiţi şi vă cruciţi!- favorizarea infractorului. Sunt convins că ştiţi care este întâmplarea la care mă refer, dar nu strică, zic eu, să vă amintesc împrejurarea că este vorba despre tentativa de suicid a lui Adrian Năstase, din 2012, după aflarea sentinţei în dosarul-făcătură tipică a prokurorilor de cea mai patentată inspiraţie kominternistă.
Ei bine, în acele ore tensionate, doctorul Şerban Brădişteanu a avut omenia, demnitatea şi înţelepciunea să spună că pacientul Adrian Năstase trebuie să fie tratat într-o clinică din sistemul naţional de sănătate. O clinică să îi spunem „civilă” şi nu una din sistemul penitenciar, aşa după cum îl vroiau, neapărat, prokurorii din tagma pe care ministresa Monika M. îi cocoţase în elita magistraturii, de unde nici până azi nu i-a dat jos cineva şi unde, spre nenorocirea colectivă, vor rămâne încă mult şi bine. De bună seamă, acei prokurori nu a făcut treaba asta doar fiindcă aşa le-a trecut lor prin scăfârlie! Nici pomeneală de aşa ceva! Ei au făcut treaba asta murdară la o comandă politică, mai bine spus la ordinul expres al Amiralului Dezastrului Naţional, adică al individului cu nume de absolută ruşine Traian Băsescu!
Şi nu doar că l-au făcut, dar uite că, şi acum, când Piaza Rea a României nu mai este la butoanele de la Palatul Cotroceni , prokurorii ăştia hiper poleiţi de admiraţia naţională şi, de ce nu?, inter-galactică , nu se lasă până nu îşi fac mendrele spurcate! Păi cine i-a uns pe ei în funcţia care le crează organul? Nu cumva tocmai acelaşi Traian Băsescu? Şi atunci de ne-am mai mira?!
Iar monstruozitatea asta, condamnarea doctorului Şerban Brădişteanu, se petrece exact în vreme ce, aşa după cum ne-o arată nişte sondaje de opinie publică pe care nu avem de ce să le credem, DNA, acest neo-KGB justiţiar al spaţiului carpato-pontico-dâmboviţean, s- ar situa la cote maxime ale încrederii maselor largi, populare. Mi s-ar putea reproşa că judec părtinitor, adică vorbesc doar despre prokurori fără să mă refer şi la judecători. Nu greşesc defel, fiind bine ştiut că, nu de azi de ieri, mulţi, dureros de mulţi judecători, nu fac decât să execute fără crâcnire ordinele prokurorilor.
În situaţia asta ce poţi să mai spui? Te cruceşti, scuipi în sân şi repeţi cu voce tare zicala.”Cinste lor, ruşine nouă!”
Drept pentru care, nu mai am chiar decât o întrebare. Iat-o: atunci când se va face ( dacă se va face vreodată?!) o dreaptă judecare a uriaşelor furăciuni comise de Traian Băsescu şi şleahta lui criminală în deceniul 2004-2014, ce încadrare şi ce pedeapsă vor primi prokurorii care au dosit atâta amar de vreme dosarele jafului şi ale dezastrului premeditat? Greşesc dacă pronunţ sintagma „favorizarea infractorului”?
Şerban CIONOFF