Șerban Cionoff: CU ŞEDINŢE DE SPIRITISM AŢI ÎNCERCAT, (NE)DISTINSE FEŢE DE LA ÎCCJ?

 

Nu apucasem să beau, ca tot omul, prima ceaşcă de cafea din doza de dimineaţă că pe ecranul televizorului au început să curgă ,în cascadă, imagini cu bătrâni aduşi, cu autobuzele, special ca să ajungă în faţa onor marilor, reformaţilor şi, mai ales!, independenţilor politici din creştetul (In) justiţiei române. Ba, chiar acum când scriu aceste rânduri, aud la tv că, da fiind numărul mare de persoane- în jur de 200 de oameni în cea mai mare parte ajunşi la vârsta senectuţii-, s-a decis ca audierile să fie făcute într-o altă parte decât la sediul central al ÎCCJ. Locul ales fiind, iarăşi nu chiar fără rost, un loc aberant şi cinic, exact la Curtea Militară de Apel Bucureşti!…

Pe bună dreptate, ne putem întreba dacă era neapărat nevoie să se facă aceste audieri azi sau zilele astea şi nu, să zicem, peste vreo 2-3 săptămâni, adică măcar după primul tur al alegerilor prezidenţiale? Desigur, răspunsul oricărui om cu scaun la cap şi cu elementar bun simţ,  ar fi fost DA! Nu este, însă, acesta şi răspunsul instituţiilor de forţă ale regimului totalitar băsisto-fascist şi al slugoilor lor din pseudo-justiţie şi neo-miliţie. (În paranteză fie spus: sincerul meu respect pentru poliţiştii care au decis să suporte din banii lor apa şi nişte alimente pentru bieţii bătrâni, dar asta nu schimba prea mult lucrurile în esenţa lor netrebnică.)

Distribuie prietenilor

Explicaţia acestei incalificabile samavolnice manifestări de forţă o avem fie şi dacă ne gândim că marea vină care trebuia, musai, cercetată este votul dar la Referendumul din vara lui 2012, iar „împricinaţii” sunt , deloc întâmplător, din judeţele Olt, Gorj, Vâlcea şi Teleorman. Judeţe în care , după cum bine ne amintim, participarea la vot a fost peste media pe ţară, iar opţiunea, categoric exprimată, a fost „Băsescu demis!” Nu sunt, mărturisesc, fan Liviu Dragnea, dar nici nu pot să trec cu vederea faptul că, din motive asupra cărora nu vreau să zăbovesc prea mult, în toată această abjectă mascaradă tocmai el este miza. Sau, mai corect spus, una dintre mizele acestei etape a torturii psihologice a neo-Inchiziţiei  aflată în slujba Amiralului dezastrului Naţional. Terminalul ducând, după toate probabilităţile, foarte aproape de un anumit nume din lista candidaţilor la preşedinţia României.

Este limpede, aşadar, de ce atâta grabă pe hiper-scrufuloşii hăitaşi ai pseudo-justiţiei totalitare. Foarte simplu, pentru ca oamenii să îşi bage minţile în cap şi, peste 2 săptămâni, să aibă mare grijă pe cine votează şi pe cine nu. Sau, mai degrabă, să nu se ducă la vot!

Să ne mai mirăm, atunci, de ce au intrat în (a)normalitatea cotidiană sentinţele strâmbe şi mincinoase ale pseudo-justiţiei, multe dintre ele făcute praf şi pulbere la CEDO şi de pe urma cărora visteria ţării trebuie să plătească nişte colosale despăgubiri în vreme ce procurorii care le-au impus şi cei ce au făcut parte din completele de judecată care le-au pronunţat să nu scoaţă, din portofelele lor colcăind de bănet, măcar un sfanţ, acolo? Sau că pe la nişte inspectorate judeţene de poliţie- de exemplu, la Brăila-, plângeri documentate cu acte în regulă despre nişte escrocherii sadea stau cu praf greu peste ele prin sertarele unor aşa-zişi oameni ai legii? Nu ne mai mirăm câtuşi de puţin …. şi mergem mai departe.

Şi, atunci, în ce cheie ar trebui să citim ditirambii înălţaţi, ieri, direct pentru DNA, de către persoane cu înalte răspunderi, instituţionale, morale şi civice în statul nostru de drept, stat membru al Uniunii Europene?

Întrebare, iarăşi, fără rost dacă ne gândim că discutăm despre aceeaşi (IN)justiţie care ia ca argumente zdrobitoare pentru condamnări la comandă politică foarte clară manipularea telepatică şi, culmea absurdului!, mita în bancnote care vor fi emise de către trezoreria Statelor Unite numai peste un  an de la data la care procurorii pretindeau că a fost săvârşită fapta. Performanţe de-a dreptul scabroase din nu mai puţin ruşinosul „palmares” al mult lăudatei DNA!

Foarte probabil, după încheierea procedurilor torţionare de azi, magiştrii demonstraţiilor de forţă de la ÎCCJ ne vor blagoslovi cu un comunicat de presă pe care, în mintea lor îmbârligată de adulaţie pro-băsistă, îl vor socoti lămuritor. Am, totuşi, o mică nelămurire: în faţa (dez-)onor ÎCCJ, cele 10 persoane citate la apel, dar care, între timp, şi-au permis să cam moară puţin, figurează ca absenţi nemotivaţi sau li se poate motiva absenţa prin prezentarea certificatelor de deces? Deşi, dacă mă gândesc mai bine, inventivi, cum îi ştim marii împărţitori de NE-dreptate apelează la Mama Omida şi pun de câte un interogatoriu, pentru fiecare dintre ei, la câte o şedinţă de spiritism?

                        Şerban CIONOFF