Șerban Cionoff: DACĂ TĂCEAI, TEHNOCRATĂ RĂMÂNEAI!

 

A produs ceva rumoare şi chiar câteva categorice luări de poziţie acea total neinspirată zicere a Ancăi Dobre, tehnocrata ministră de finanţe din al cărei CV nu lipsesc, desigur, nişte anişori petrecuţi prin niscai birouri ale UE, despre brazilienii şi indienii care muncesc pentru doar 2 lei pe zis şi spun după aia şi „săru*mîna!”. Neavenita replică venind într-o discuţie pe seama controverselor iscate de refuzul guvernului prezidat de Dacian Cioloş de a mări salariul mediu pe economie. M-am numărat şi eu printre cei care au încercat să îi atragă atenţia doamnei ministru că a cam dat cu bâta-n baltă făcând acea declaraţie şi că nu la asemenea ironii de prost gust ne aşteptăm noi, capetele de locuitor, din partea celor în mâinile cărora stau destinele ţării.

Acuma, ca să fiu sincer până-n pânzele albe, trebuie să vă spun că nici nu prea îmi puneam mari speranţe că, odată lansat tăvălugul contestaţiilor, doamna ministru va găsi cu cale să vină şi să îşi recunoască boroboaţa. De aceea, nici nu mă miră prea tare faptul că, la numai câteva zile, Anca Dobre a recidivat, tot îmbufnată şi ţanţoşă după cum îi este portul ue-isto-tehnocrat, pentru ne spune de la obraz că „nu îşi asumă” declaraţia cu pricina. Mai mult, într-o manieră specifică elitismul de doi lei (ca să ştim o socoteală!) simandicoasa doamnă ministru a aruncat toată vina în seama presei care, măre Doamne!, i-a scos afirmaţiile din context. Contextul tehnocrat, fireşte…

Distribuie prietenilor

În aceeaşi notă de sinceritate cu care am scris şi atunci,  la data comiterii neavenitei declaraţii, revin şi de data asta spre a spune că nici   măcar în materie de tupeu, minstresa Anca Dobre nu este originală. Ştiut fiind faptul că (şi ea) are ca precursoare mai multe madame al căror etalon este Elena Udrea. Că aşa stau de cam multă vreme lucrurile în politichia cu mască şi fără mască, asta mai treacă-meargă , doar că de la o tehnocrată cu patentul luat la Bruxelles (şi anexe) am fi avut alte pretenţii decât cele pe care le avem de la mult hulita clasă politică.

Drept pentru care, consemnez penibila reacţie-şi aşa întârziată, din mai multe puncte de vedere!- a ministrei Anca Dobre bifând-o la colecţia din ce în ce mai mare de ziceri anapoda produse de anumiţi câţiva membri ai executivului aflat în exerciţiul funcţiunii cu menţiunea: „dacă tăceai, tehnocrat(ă) rămâneai!”