Șerban Cionoff: DAR DACĂ ELENA UDREA NU ÎMPUŞCĂ NEGRI?…

Sincer să fiu, nici nu mă miră faptul că dezvăluirile-bombă făcute de Elena Udrea aseară- dezvăluiri pe care,între noi fie vorba, ex-”blonda de la Cotroceni” le anunţase de acum câteva zile printr-o declaraţie cu rol de buzdugan- au primit , din partea a două dintre instituţiile ale căror persoane aflate în funcţiile-cheie au direct vizate (DNA , respectiv SRI) , un răspuns –standard: „nu comentăm declaraţiile unei persoane urmărite penal”. Şi cu asta-basta!
Răspuns care îmi aduce aminte de o suculentă anecdotă care a făcut carieră acum 50 de ani şi mai bine. Zice-se, aşadar, că la o reuniune ştiinţifică internaţională, un eminent savant american a adus severe şi foarte solid argumentate critici unui punct de vedere avansat de către cercetătorii sovietici. Atunci când i s-a dat cuvântul spre a răspunde acestor critici, şeful delegaţiei academice din”Marea Uniune”, s-a uitat ameninţător la delegaţia din „Ţara Unchiului Sam” şi a scrâşnit:”- Voi vorbiţi, voi care împuşcaţi negri?!”
Nu altfel stau lucrurile acum. Afirmaţiile aruncate pe piaţă de către Elena Udrea sunt, până una-alta, publice. Ele pot fi contrazise cu argumente logice şi juridice dar, mai ales, cu probe. Cu documente care să dovedească, fără drept de apel, că Elena Udrea minte.
Sigur, există şi o manieră morală de a aborda dezvăluirile pe care le-a făcut Elena Udrea, adică respectiva doamnă să fie întrebată, fără menajamente, cum se face că vreme de 10 ani cât a durat scabroasa dictatură a lui Zus de chirpici tot ea, sfetnica sa de taină nu avea, despre DNA şi SRI, decât vorbe mieroase , de alint, pentru ca, brusc şi dintr-o dată, să le schimbe cap-coadă? Dar asta este altă veste poveste , mai ales aici, la noi, unde , cum bine se ştie nu de minţi ducem lipsă ci de caractere…
La o adică, i se pot cere fostei sfătuitoare omniscientă şi omnipotentă a Amiralului Dezastrului Naţional să aducă dovezi, martori etc. Iar, dacă nu face asta şi, pe cale de consecinţă, se dovedeşte că a minţit, să suporte rigorile legii. Altminteri, informaţiile pe care ea le-a lansat , public şi nu într-o confesiune făcută într-o chilie de mănăstire sau, Doamne fereşte!, într-o celulă a unei închisori de prestigiu, pe măsura demnităţilor sale, circulă şi fac valuri.
De ce, totuşi, nu au vrut nici DNA şi nici SRI să treacă de stadiul lui:”Voi vorbiţi, voi, care împuşcaţi negri?!” asta chiar că nu îmi explic. Şi, fireşte,din respect pentru aceste două instituţii, nici nu vreau să mă hazardez în scenarită. Aşa încât aştept cu tot interesul ca, după ce onor parlamentarii vor avea discuţia lămuritoare cu conducerea SRI, să ne comunice şi nouă, restul populaţiei scumpei noastre patrii , rezultatele.
În ceea ce priveşte, răspunsurile aşteptate din partea DNA, aici chiar că Dumnezeu cu mila!… Fiindcă la ce altceva m-aş putea aştepta când, nu de ieri-de azi, în justiţie domneşte, fără sfială şi fără crâcnire, legea gunoiului sub preş?!…
Drept pentru care închei micile mele rânduleţe cu ideea că, măcar până la proba contrarie, de data asta, Elena Udrea nu a împuşcat negri.