Șerban Cionoff: DEMISUL NAŢIONAL DĂ LECŢII DE DEMOCRAŢIE UNIUNII EUROPENE!

Sincer să fiu, nici măcar nu m-a mai mirat faptul că (încă) preşedintele României a amânat „sine die” ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Bogdan Vâlcov, al cărui decret de numire în funcţia de ministru delegat pentru Buget tocmai ce îl semnase mai devreme, decret care fusese deja publicat în Monitorul Naţional. La câte rafale de mitocănie pe bandă rulantă emite Demisul Naţional una în plus nici că mai sperie pe cineva.
După cum nu m-a mirat nici „momentul psihologic” pe care individul l-a ales pentru a face aşa ceva. Fiindcă, ce şi-o fi zis Matrozul-fără-busolă: ”Aha, fac ei Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române şi, pe deasupra, se întâlneşte Victor Ponta cu doamna Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate al Uniunii Europene, fără să fie acolo şi băiatu*? Bineee, ia să faceţi voi ochiu* mare şi urechea la tetea!”
Drept pentru care, zbang cu amânarea!
Şi, pentru ca să pună cireaşa pe tort – mai degrabă bomboana pe coliva celor 10 ani de cacealma numită mandatele prezidenţiale ale lui Matelotul Piază Rea – zvonacii din Dealul Cotrocenilor trântesc un fel de comunicat de presă în care mai bagă un băţ prin gard. Zicând cum că din absenţa- şi anunţată şi motivată!- a premierului Victor Ponta de la ceremonie mintea închisnovată a lui Nosferatu* a dedus că şeful executivului s-ar fi răzgândit şi nu l-ar mai vrea pe domnul Vâlcov în funcţie. Motiv foarte solid (zic eu) pentru a înţelege că, aici şi acum, mama inşilor taraţi iremediabil de malaria ridicolului este mereu însărcinată.
Ca şi cum asta nu i-ar fi fost de ajuns şi pentru ca ridicolul să fie servit cu vârf şi îndesat, acelaşi Traian Băsescu iese, la orele 19,30 fix trecute, şi livrează nişte schiloade pretexte, doar aşa, ca să ne ia faţa. Sub motive de „simbolistică” şi de „cutumă” ale momentului depunerii jurământului de către un nou membru al executivului. Pretext mizer şi superfluu pentru a mai plăti niscai poliţe.
Una peste alta, dacă mi s-ar cere să spun care cred eu că ar fi cauza reală a mitocăniei cu ştaif au aş spune că nu este vorba decât despre pizma patologică a Ruşinii Neamului că, tot azi, în prima parte a zilei, premierul Victor Ponta a fost în vizită la fraţii de peste Prut şi a inaugurat, împreună cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, dar şi cu Gunther Oettinger, comisar european pentru Energie, gazoductul Iaşi-Ungheni. Adică merge Ponta şi nu el („el” scris cu cele mai mici litere cu putinţă!), adică tocmai ăla care se dă mare şi tare că va aduce Republica Moldova direct în UE!…
Ce aş mai putea adăuga? Fireşte, cel mai la îndemână mi-ar fi zicala cu „răzbunarea e arma prostului”. Tare mi-e, însă, teamă că stric bunătate de vorbă din comoara folclorului nostru pe cine nu merită.
Dacă tot am ajuns la capitolul „tezaur folcloric”, stau eu şi mă gândesc mai bine ajungând la încheierea că, până la urmă, tot răul e spre bine! Halal lecţie de democraţie modernă a servit, azi, Traian Băsescu Uniunii Europene şi distinşilor diplomaţi străini care participă la prestigioasa reuniune organizată şi găzduită de către Ministerul nostru de externe !
Mă gândesc, mai ales la faptul că are, acum, prilejul să vadă şi doamna Catherine Ashton, care este şi vicepreşedinte al C E, înaltă personalitate a Uniunii Europene, pe cine au cauţionat dl. Jose Manuel Barroso et comp în 2012, anulând, în acest fel, votul liber exprimat, prin referendum, al majorităţii zdrobitoare a românilor.
Bine şi aşa!, adică mai bine mai târziu decât niciodată. Aşteptăm cu maxim interes urmarea…

Şerban CIONOFF