Șerban Cionoff: DEMISUL NAŢIONAL SE PREGĂTEŞTE SĂ SE DEA VICTIMĂ A JUSTIŢIEI?!…

Cu greu aş fi crezut, după câte nemernicii ne-a fost dat, mie, mamei şi acum soţiei mele, să pătimim (înainte, dar mai ales, după 1989) de pe urma justiţiei –hiper politizată acum mai rău chiar decât înainte de statul de drept şi separaţia puterilor sale- că voi dori să scriu fie şi câteva rânduri de sprijin moral. Şi uite că a reuşit să mă facă să scriu cele de mai jos absolut inadmisibila ieşire a Demisului Naţional!
Fiindcă tot ceea ce a debitat, azi, ziua nămiaza mare, Amiralul Dezastrului Naţional nu este decât un mizerabil atac la adresa ideii însăşi de Justiţie, ca şi a noţiunii de Stat de drept. Trebuie să fii un ins foarte cu negură multă în creieraşi spre a acuza – tocmai TU!- justiţia că face jocuri politice. Tocmai TU, pe care, nu o vânzătoare de seminţe de dovleac ci o avocaţică, te-a scos basma curată din tărăşenia cu ditamai căsoiul din strada Mihăileanu cu care te-ai auto-servit ca ditamai primare al Bucurescilor? Dar imunitatea pe perioada mandatelor prezidenţiale cine ţi-a dat-o, bre? În nici-un caz fantoma lui Nicu Lustragiu*de la mine din Caracal, ci tot un aşa-zis om al justiţiei pe care, după aia, l-ai căftănit de l-ai sufocat în onoruri! Dar „Dosarul Flota” cine ţi l-a cocoloşit până la prescriere? Avaramu sau direct Raj Kapoor? Dar, la urma urmei, cadrele de nădejde ale Curţii Constituţionale , alea care au anulat votul de la referendumul din 2012, unde au cartea de muncă? Cumva la echipa comunală de dansuri populare din Dedeagacii de Jos?
Şi, la urma-urmelor, fiica ta cea mare unde trudeşte cu sârg şi cu spor- spor la figurat dar mai ales la propriu!- dacă nu în acea tarla din câmpul muncii numit, Doamne cât de frumos!, justiţie? Şi unde a fost omorâtă, cu mână calificată, urmaşa Brătienilor pentru o halcă şi ceva de pământ dacă nu tot în niscai însăilări cu pretenţie de acte care tot de justiţiune ţin?
Pe Monica Macovei, femeia komisar şi euro-răcioasa şefă, cine a scos-o din joben? Mutu* de la manutanţă, în nic-un caz. Aşa după cum nu cred că tot Mutu*acesta şi ai lui au catapultat-o pe Juna Monika în politichie, ba i-au mai insuflat şi ambâţul de a „catinda” la prezidenţiale. A, că mai nou persoana cu pricina se dă încontrată chiar faţă de tine şi gaşca ta spurcată, asta este altă veste-poveste. Ştii doar relaţia dialectică dintre facerea de bine şi incest…
Dar sentinţele alea neghiobe infirmate,pe drept cuvânt la CEDO şi de pe urma cărora visteriile statului plătesc la greu, cine le-a dat? Miţa Biciclista sau Faraonul Ramses?
În fine, dar deloc în ultimul rând, cine a instrumentat, cu deplină rea credinţă, într-un mod mincinos şi scandalos, dosarele pe baza cărora au fost condamnaţi pe nedrept duşmanii tăi juraţi- Adrian Năstase sau Dan Voiculescu fiind cei care condus în acest top al ruşinii- , cumva Ali Baba, Baba Cloanţa Cotoroanţa sau direct Savanarolla?
Pentru ca acum, când vezi ca un judecător, Domnul (da, cu”D” mare!), Horaţius Dumbravă sesizează CSM şi cere să se facă o anchetă „ ca la carte” asupra declaraţiilor tale despre „Dosarul Microsoft”, să ţi se pună pata pe justiţie!
Presimt ,de pe acum, replica cititorului de bună credinţă:”De ce le iei, domnule, apărarea ăstora din justiţie? Nu s-au făcut, ei, preş la picioarele împleticite ale celui cu locul de muncă garantat la”Cireşica”? Ba da, s-au făcut! Dar pe mama ta cine a condamnat-o pe motive clar politice, nu tot un complet de judecată rău voitor? Dar pe soţia ta nu cumva tot o procuroare abuzivă a amendat-o cu o sumă colosală, fără să existe dovada materială a faptei incriminate? Nu tot eterna şi fascinanta noastră (???) justiţie, pe atunci a „democraţiei muncitoreşti, revoluţionare”, iar mai nou, ultra-super-hiper reformată?
Perfect de acord!Numai că haideţi să nu încurcăm borcanele. Cei care, judecători sau procurori, „cu Traian Băsescu în suflet”, trebuie să răspundă pentru faptele lor. Şi, aş vrea să cred că vor răspunde imediat după alegerile prezidenţiale.
Aşa după cum trebuie să răspundă, fără întârziere, Traian Băsescu şi şleahta sa, pentru toate nelegiuirile săvârşite în aceşti zece ani de dictatură a întunericului sau aflate, încă, în curs de săvârşire.
Iar, cu asta, am pus degetul pe rană! Fiindcă simţind că se apropie funia de par, Traian Băsescu atacă Justiţia- ca instituţie fundamentală a statului de drept!- încercând, astfel, să îşi pregătească terenul pentru ca, la o cât mai apropiată şi cât mai meritată răsplată a nenorocirilor în care a aruncat ţara, să se prezinte ca un persecutat al justiţiei.
Nu vă miraţi, a mimat el,(im)postura de preşedinte al României, ce mare greutate i-ar fi să se dea , acum, persecutat al justiţiei?!
Şerban CIONOFF