Șerban Cionoff: SĂ TRĂIASCĂ ŞI SĂ ÎNFLOREASCĂ DICTATURA PROCURORILOR ÎN STATUL DE DREPŢI!

Ciudată foc, zău aşa!, această senină nonşalanţă cu care s-a trecut peste noua şi ciudata ispravă a procurorilor de la DNA care au încurcat rău de tot borcanele şi l-au plasat, în de-acum atât de discutatul „Dosar Microsoft”, pe Andrei Marga ca titular la Ministerul Învăţământului după mandatul Ecaterinei Andronescu, în vreme ce distinsul universitar clujean deţinuse acest portofoliu exact înaintea doamnei Andronescu! Unde este, bunăoară, vocea societăţii civile, altădată atât de categorică în cazuri mai puţin flagrante de sfidare a adevărurilor vieţii? Dar distinsul mediu academic şi universitar ce părere are? Tăcere totală. Mucles pe toată linia…
Spun, în termeni eufemistici,eleganţi „ ispravă ciudată” pentru că nu este pentru prima dată când procurorii – hăitaşi nici măcar nu îşi mai dau silinţa să respecte elementarele reguli ale respectului conformităţii cu realitatea, cu starea reală a lucrurilor. Să mai amintesc, aici şi acum, acea ruşinoasă „performanţă”(!!!) a procurorilor de a face un cap de acuzare pentru luare de mită, în cazul lui Adrian Năstase, din nişte dolari care aveau ca dată de emitere din trezoreria Statelor Unite exact peste un an de la data la care se spunea că s-a comis fapta? Amintesc acest lucru la pachet cu aberanta acuză de „manipulare prin telepatie” cu care a fost gratulat Dan Voiculescu, tocmai pentru a trage un foarte serios atenţia asupra cursei constant ascendente pe care se înscriu abuzurile procurorilor.
Fireşte, acestea sunt cazurile cele mai scandaloase, dar vă asigur că e plină lumea de abuzuri şi aberaţii cu pretenţii juridice, multe foarte multe dintre acestea fiind dictate de nişte procurori pentru care abuzurile au devenit stil de muncă.
Să mă mai mir, atunci, dacă , nici până acum, nu s-a făcut ceva concret pentru ca daunele materiale cuvenite unor oamenii nevinovaţi, pe care,de multe ori, la comanda procurorilor-inchizitori, nişte complete de judecată i-au condamnat pentru ca, mai apoi, CEDO să dea de pământ cu asemenea abuzuri macabre , sunt plătite de la bugetul statului şi nu direct din veniturile babane ale celor care au dat sentinţele respective?
Cunosc bine şi m-am săturat până peste cap de placa aia hodorogită cu „inspecţia judiciară” şi cu CSM-ul care vor face şi vor drege. Aşa că tot la zicala cu şi despre”corb la corb nu-şi scoate ochii” ajungem Şi avem toate şansele să rămânem şi pe mai departe fiindcă văd că nimeni nu mişcă un deget ca să urnească lucrurile.
Nu vă faceţi probleme, domnilor procurori, o să treacă şi treaba asta, cum au trecut atâtea altele, mai aruncă Traian Băsescu o fumigenă şi, până la urmă, tot sub dictatura voastră rămânem Că aşa v-a căftănit muza voastră cu veleităţi prezidenţiale, faimoasa euro-pârăcioasa Monica Macovei, iar peste vorba ei nu are nimeni curajul să treacă…
Iar, dacă este pe-aşa, să nu ne mai mirăm de ce va urma!

Şerban CIONOFF