Șerban Cionoff: FUMIGENA „ALINA BICA”

 

De vreo trei zile, mai că îi este omului frică să deschidă robinetele la baie, fiindcă şi pe acolo ne-ar mai veni noi ştiri despre „marea victorie a DNA în lupta sa eroică şi mereu biruitoare cu flagelul corupţiei”. Unde mai pui că şi niscai canale media din afara graniţelor scumpei noastre patrii au remarcat evenimentul, nu fără a uita să menţioneze numele eroinei de fapt şi de drept a epocalei izbânzi. Fireşte, dona Laura Codruţa Kovessi. Iar dacă la toate astea mai adăugăm şi garnitura de picanterii care au ajuns până la „informaţiile pe surse” despre un fel de bătaie (la modul ideatic, sper!) a celor două doamne atunci avem, cu adevărat, masa bogată.
În ceea ce mă priveşte, daţi-mi voie să spun, să scriu şi să semnez că nu văd în toată povestea asta decât o nouă fumigenă. Ce-i drept foarte bine ţintită care va scoate maxim profit din exploatarea dibace a păguboasei noastre nevoi de spectacol cu pretenţii justiţiar-populiste.
Şi asta din câteva motive:
Dna procuror Alina Bica face parte din marele corp al ultra-reformatei şi super-independentei justiţii române, acea putere a statului de drept care a atins cele mai jenante cote ale lipsei de încredere a populaţiei. Or, cum credeţi, dumneavoastră că se vor apuca tocmai ei, procurorii, să o cerceteze pe colega lor de breaslă, care, ea însăşi, a acţionat ca viguroasă purtătoare de stindard în falangele braţului înarmat al totalitarismului băsist? La urma- urmelor nu este nici primul şi , sunt convins că nici ultimul, dosar al unei feţe grele din magistratură peste care se va aplica, atunci când va fi cazul, tehnica lui „batista pe ţambal”.
Dna procuror Alina Bica poate fi „sacrificatul de serviciu”, un fel de Moţoc de genul feminin care fie a călcat pe bec fie a devenit incomodă pentru buna funcţionare a algoritmului terorii şi al jafului. În acest caz, ea va fi condamnată, de ochii lumii, urmând ca, după ce va fi trecut ceasul rău, să fie spălată mai ceva ca la Nufărul şi lansată pe piste optime reabilitării sale.
Prin natura atribuţiilor şi competenţelor sale dna, procuror Alina Bica a avut sub ochi niscai cauze ale căror terminale duc , hăăăăăt, suuuuss, până unde nici cu gândul nu gândim noi, muritorii de rând. Are cineva – un anume CINEVA şi nişte grupuri de CINEVA,, vreau să zic- interesul ca treburile astea urât mirositoare să iasă la lumină?
Nu cred, aşadar, că sunt câtuşi de puţin superficiale sau pătimaşe ipotezele pe care le-am enunţat mai sus. Iar cea mai bună susţinere o primesc exact din partea personajului-cheie al tuturor mizeriilor acestui Deceniu al Ruşinii şi al Dezastrului Naţional, Traian Băsescu, fireşte. Adică tocmai cel care a spus cu propria-i gură atunci când i s-a cerut să îşi dea cu presupusul a propos de „cazul Bica” cum că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar el?!…
Fireşte, că a spus, dar după aia şi-a râs în barbă. Fiindcă , fiţi de pe acum siguri, că nu prea văd în actuala conjunctură pe cineva care să îl judece şi să îl condamne pe Amiralul Dezastrului Naţional. Pe el şi întreaga sa şleahtă de canalii şi de hulpavi.
Şi atunci? Foarte simplu, lansăm fumigene, fiindcă la asta nici dracu* nu ne întrece. Ieri-alaltăieri a fost fumigena Bica, mâine –poimâine intră pe ţeavă fumigena „Votul din Diaspora”(din care, oare, doar întâmplător, s-a omis ca printre cei reclamaţi să fie şi Autoritatea Electorală Permanentă?). Lac să fie că broaşte destule că doar, după cum bine ştim, corupţia este una copios inter-partinică. În primul rând, la nivelele de bază, ale comunităţilor locale, că doar nu degeaba am făcut noi descentralizare şi aplicăm cu sârg principiul modern, european, al apropierii deciziei de mase.
Şi, mai ales, de mese.
De mesele zarafilor, vreau să spun
Şerban CIONOFF