Șerban Cionoff: HALAL (CONTRA-) PROPAGANDĂ ELECTORALĂ ÎI FACEŢI, HERR BROK, LUI KLAUS IOHANNIS!

În mare pană de lăudători trebuie că a ajuns Klaus Iohannis dacă a apelat tocmai la europarlamentarul PPE, Elmar Brok, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European! Ştiţi cine este domnul, nu-i aşa? Este exact aceeaşi persoană care a propus amprentarea românilor care vor să meargă într-o ţară soră din marea familie a Europei Unite. Şi, bineînţeles, în Germania. Ţară- fanion a UE, ţara care i-a dat culturii umanităţii pe Goethe, pe Kant , pe Hegel, pe Beethoven, Richard Wagner.
Mă veţi întreba ce legătură are ideea amprentării unor cetăţeni dintr-un stat membru, cu drepturi şi îndatoriri egale, în UE, cu principiul liberei circulaţii a persoanelor, capitalului, a bunurilor şi a serviciilor care defineşte viziunea şi practica democratică şi modernă comunitară? Nu are, fireşte, nici-o legătură, dar , după cum se vede treaba, nici pe Herr Brok şi nici pe Herr Klaus nu îi prea interesează asta.
Dimpotrivă, vizitatorul propagandistic al PPE declară cu o seninătate de-a dreptul stupefiantă: „Mi-l imaginez foarte uşor ( pe Klaus Iohannis n.n.) ca preşedinte al României”. Ce vorbeşti frate? Cât de uşor? Cam tot atât de „foarte uşor” precum familia voastră PPE-istă, aflată la butenele de comandă ale organismelor UE, a trâmbiţat că, în 2012, nu a fost Referendum naţional, ci lovitură de stat? Sau tot atât de „foarte uşor” precum distinsa doamnă cancelar Angela Merkel a crezut ceea ce i-a şuşotit Demisul Naţional şi anume că în Legea Fundamentală a României nu este prevăzută demiterea preşedintelui? Sau, dacă tot ne-am luat cu vorba, la fel de „foarte uşor” precum Germania a dictat, tuturor statelor UE, austeritatea , uitând (sau ne-vroind, din capul locului ?!) să o aplice şi la ea acasă? Fapt care, între noi fie vorba, a condus la o ameninţătoare creştere a ratei euroscepticismului şi care, la europarlamentarele din acest an, a dat un serios câştig de cauză exact candidaţilor acestor curente.
La urma-urmelor, Herr Elmar Brok e liber să creadă şi să spună ce vrea. Mai puţin liber- faţă de cutumele nescrise ale ospitalităţii româneşti- este, însă, domnia sa să îşi ia visele drept realitate, dar mai ales să ne impună (voalat, ce-i drept) pe cine să votăm ca preşedinte al României.
Drept pentru care, nu doresc decât să îl aduc la cunoştinţă entuziastului propagandist electoral o mai veche zicala românească, ce-i drept într-o variantă uşor adaptată la realităţile noastre: „Vrabia- mălai visează şi PPE-ul pe Klaus Iohannis preşedinte.”
Un lucru bun a făcut, totuşi, domnul cu pricina. Fiindcă, spunând, cu subiect şi predicat, că şi-l imaginează „foarte uşor” pe Klaus Iohannis preşedinte, atunci, în buna succesiune a logicii hegeliene, ar urma că el şi co-militanţii PPE-işti îşi imaginează , la fel de „foarte uşor”, pe acest preşedinte mult visat ca trecând în regim de urgenţă la amprentarea românilor. Adică a tuturor românilor – fără deosebire de naţionalitate, nu –i aşa?- care ar dori sa mai circule liber, nu doar în statele Uniunii Europene ci chiar, aici, la ei acasă.
Halal (contra-)propagandă electorală, la care până şi cei mai crânceni adversari ai Oratorului Mut de la Sibiu nici cu gândul nu gândeau!
Drept pentru care eu va spun, de pe acum, „Danke, schoen,Herr Elmar Brok!” NU ştiu, însă, dacă, după prezidenţiale , o să vă mai spună la fel şi Klaus Iohannis…
Şerban CIONOFF