Șerban Cionoff: KOMISARA EURO-PÂRÂCIOASĂ SARE LA BEREGATĂ!

Nici nu a apucat bine lumea să citească ştirile despre faptul că preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a acceptat nominalizarea eurodeputatei române, Corina Creţu, pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale că a şi sărit ca arsă Monica Macovei şi a chirăit din adâncul bojogilor cum că nu e de acord cu această idee. Fireşte, nu a făcut-o oriunde, ci direct la subredacţia cotrocenistă B1! (Între noi fie vorba, nici nu prea cred că s-ar mai fi băgat în troaca asta prea multe canale media, oricât de „cu Traian Băsescu în suflet” ar fi fiind ele, aşa că, până la urmă tot trebuia, cineva-cumva, să –şi pună tovalul la bătaie.)
Las la o parte faptul că, la mijloc ar putea fi vorba despre o simplă erupţie umoral-viscerală a unei persoane de genul feminin faţă de şansa unei alte persoane de acelaşi gen. Invidie care, în cazul de faţă, se poate explica şi dacă ne aducem aminte că, acum ceva vreme în urmă, mersese vorba că aceeaşi Monica Macovei ar fi în nişte cărţi mari, dacă nu pentru un post de comisar european, atunci pentru un fel de procuror european sau cam aşa ceva. Până la urmă, ce s-a ales din asta? Praful de pe tobă! Vacs – Albina, mandolina! Adică tot cam ceva pe aproape de alarma(din fericire, până la urmă falsă) cum că Amiralul Dezastrului Naţional ar fi în cărţi pentru postul de secretar general al NATO. Altă cacealma de zile mari…
Numai că, la o mai atentă analiză, vedem că ieşirea, mai degrabă mahalagească decât retorică, a Monicăi Macovei împotriva Corinei Creţu are şi alte motive decât cele ce ţin de domeniul endocrinologiei şi de invidia penibilă, de ţaţă care nu-şi mai poate stăpâni nervii şi sare cu mâinile în părul oamenilor paşnici. Mai mult ca sigur, bănuind că răbufnirea sa televizată ar putea să fie taxată (doar) în acest regim, Femeia Komisar a avut grijă să scornească şi nişte raţiuni de prinţip pentru care şi-a pus mâinile în şolduri şi s-a apucat de suduit. De fapt nu doar pe suduit ci pe pârăciune în toată regula, aşa cum şi-a făcut ea mâna – şi renumele!- pe la înalte urechi de la Comisia Europeană şi nu numai acolo.
Zice, aşadar, euro-pârâcioasa Monica Macovei despre colega sa, euro-deputata Corina Creţu, cum că nu ar fi aptă pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale fiindcă nu ar avea pregătire juridică, fiindcă este de profesie ziaristă. ( În treacăt fie spus, înţeleg umoarea neagră a Monicăi Macovei împotriva meseriei de ziarist dar nu pot să accept ca ea să extrapoleze, în mod tendenţios şi cu o totală rea-credinţă, la nivelul breslei noastre datele caracterologice ale unor anumite personaje din proximitatea sa politico-ideologică.)
Pe urmă, tot juna Monică, fără frică dar şi fără ruşine, mai îi impută Corinei Creţu că „nu a făcut legi”.Ia te uită cine vorbeşte?! Tocmai ea, Monica Macovei, sub al cărei catastrofal ministeriat s-au produs acele groaznice abuzuri de pe urma cărora justiţia şi-a pierdut independenţa şi probitatea, devenind o simplă anexă la dispoziţia Diktatorului din Dealul Cotrocenilor, în primul rând prin DNA şi ”draga de ANI”, instutuţii- cheie ale totalitarismului băsist. Împrejurare de pe urma căreia justiţia, adevărată şi respectată putere a statului de drept, a ajuns să aibă cea mai dezastruoasă cotă de NE-încredere în rândul cetăţenilor scumpei noastre patrii.
Nici în priveşte mult-trâmbiţata sa „bogată activitate” în numele cărei komisara Monica Macovei îşi permite să îi intenteze colegei de Parlamentul European acest sordid proces de intenţie, lucrurile nu stau chiar aşa cum vrea să le prezinte tele- inchizitoarea de la B1. Bunăoară, dacă se referă la activitatea în Parlamentul European- culminând cu acel mult trâmbiţat Raport privind fondurile de preaderare în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei pe care l-a prezentat anul trecut Comisiei Europene-, iată şi punctul de vedere al unei colege europarlamentare, Adina Vălean, un observator avizat şi competent: „Spunea Monica Macovei că a făcut 40 de rapoarte în Parlamentul European, dar marea lor majoritate nu sunt decât doar o păginuţă formală despre descărcarea de gestiune în diverse agenţiile europene. A fost un simplu raport din care tu faci 35. E şi asta o formulă de autoapărare şi autopromovare , doar că se bazează pe aceeaşi subestimare a inteligenţei populaţiei acestei ţări, ca şi campaniile celorlalţi cu <<USL-ul trăieşte>>.”(Pentru corecta informare a cititorilor, am reprodus integral declaraţia Adinei Vălean.)
Şi ar mai fi încă un amănunt care spune foarte mult atunci când cercetăm adevăratele dedesubturi ale ieşirii incalificabile a Monicăi Macovei împotriva Corinei Creţu. Mă refer, punctual, la poziţia corectă şi demnă pe care euro-deputata română, Corina Creţu, a avut-o faţă de calomniile ordinare debitate de euro-deputata (lui Traian Băsescu et comp.) Monica Macovei în cazul sălbaticelor descinderi ale procurorilor la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”. Calomnii care nu loveau doar într-o anumită grupare politică adversă ci lezau direct imaginea României în Uniunea Europeană.
Cât priveşte ideea că grohotişul de abjecţii debitate de către Femeia Komisar ar avea la bază certe incompatibilităţi, opoziţii ireconciliabile de natură doctrinară dintre ea şi Corina Creţu, asta chiar că le pune capac la toate. Adică, domnul Jean- Claude Junkers, personalitate marcantă a PPE, a acceptat ca un europarlamentar din familia socialistă să primească acest important mandat şi europarlamentara, care se afişează a fi din aceeaşi familie politică cu eminentul om politic luxemburghez, zice că NU! Halal consonanţă a Monicăi Macovei cu normele moderne, europene de dialog şi de cooperare sub însemnele Europei Unite! Şi, prin deducţie logică, halal candidat la preşedinţia României, stat de drept, stat membru al Uniunii Europene şi al alianţei nord-atlantice!
Acestea fiind zise, judecaţi şi dumneavoastră: cum o să poată pricepe Komisara Euro- Pârăcioasă ce însemnă să fii Comisar European?! Fiindcă, vorba aia, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere …
Şerban CIONOFF