Șerban Cionoff: MINISTRUL DE JUSTIŢIE, PROMOTOR AL DISCRIMINĂRII!

Acum, când toată lumea aştepta ca-măcar în ultimul ceas- ministrul de justiţie, Robert Cazanciuc, să –şi iasă din muţenia încăpăţânată şi să-şi exprime clar poziţia asupra rămânerii pe înaltele funcţii pe care, însă, le mai deţin Livia Stanciu şi Laura Corduţa Kovesi, iată că fostul purtător de cuvânt al ultimei enumerate, a deschis gura şi a făcut un anunţ de mare importanţă. Aşadar, ministerul pe care cu onoare(?) îl conduce lucrează de zor la un act normativ care să ofere cadrul legal pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex.
Adică exact legea de care avea mai mare şi mai mare nevoie România pentru a reinstaura domnia legii şi a legalităţii şi, pe această cale, de relansa cursul ascendent al încrederii populaţiei scumpei noastre patrie în justiţie!
Nu contest că, în spiritul armonizării legislaţiei noastre cu nivelul exigenţelor europene şi mondiale, un asemenea document îşi are temeiuri certe. Dar, mă întreb: oare, după ce a tăcut şi încă tace cu atâta străşnicie şi încăpăţânare (încă) titularul portofoliului justiţiei atunci când i s-a cerut din partea unor largi segmente ale mediului civic să ofere un răspuns răspicat pe probleme vitale pentru ÎNTREAGA societate românească, dar e foarte activ atunci când este vorba despre o chestiune care preocupă un anume segment de populaţie? Oare, nu cumva, procedând în acest fel, ministrul de justiţie, chiar comite o discriminare? În favoarea, dar, mai ales, în defavoarea cui?- asta nici nu e prea greu de spus. O discriminare care, prin modul total neinspirat în care a fost anunţat proiectul de lege, le poate face grave – şi nemeritate!- deservicii de imagine publică tocmai celor pe care ar fi dorit să îi ajute.
Nu vreau să fiu, eu, cobea pentru ministrul Robert Cazanciuc, dar este foarte probabil ca anunţul pe care domnia sa l-a făcut tocmai acum să provoace rumori, controverse sau,chiar, aspre mustrări. Iar dacă, la o adică, primul ministru, Victor Ponta, va înţelege că a mai tolera multă vreme prezenţa lui Robert Cazanciuc în (im)postura de ministru de justiţie este o treabă care afectează grav încrederea cetăţenilor în guvernul pe care îl conduce şi, implicit, în PSD şi îl va înlocui- mai bine mai târziu decât niciodată!- , să nu ne fie mare mirare să îl auzim pe cel în cauză perorând că a fost dat jos pentru că a avut curajul să pună în fapt o lege care sprijină căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
Dându-se, astfel, victimă a intoleranţei şi a nesincronizării noastre cu marile trenduri europene şi mondiale!
Şerban CIONOFF