Șerban CIONOFF: MULȚUMESC, ADP SECTOR 1!

Știu că nu se mai poartă, în zilele noastre, să spui ,,mulțumesc’’ atunci când cineva a făcut o faptă bună pentru tine sau pentru colectivitatea din care faci parte. Dar eu, ca unul care iau de bună zicerea lui Nenea Iancu-,,sunt vechi, domnilor’’- mă încăpățânez să o fac aici și acum.
Iată și pentru ce: de ceva vreme, în grădinița din fața blocului în care locuiesc , se înmulțiseră tot soiul de ierburi și de buruieni care stricau ambianța și puteau să dea impresia că nu suntem niște buni gospodari. Am încercat noi, prin forțe proprii, să rezolvăm situația, numai că neavând nici experiența nici dotările trebuitoare, eram mai ca în Țara Meșterului Manole. Adică ceea ce pliveam noi,ziua, răsărea la loc peste o noapte sau în zilele următoare. Drept pentru care Asociația de proprietari s-a adresat Administrației Domeniului Public din cadrul Primăriei sectorul I, în arondarea căruia se află strada noastră, cu rugămintea de a ne acorda ajutor calificat. Numai că, din diverse pricini, solicitarea noastră nu a primit răspunsul așteptat. Drept pentru care,am pus mâna pe telefon și am sunat la ADP sectorul I, direct la biroul directorului general, dl Marian Marinescu. M-am prezentat vocii tinere care mi-a răspuns, după care am spus, cât am putut de succint și convingător, în ce problemă am făcut acest apel. Când acolo , ce să vezi? Nici tu ,,Momentan, domnul director general este ocupat’, reveniți mai târziu’’, nici tu ,,lăsați numărul de telefon , vă sunăm noi când se eliberează’’ sau alte asemenea răspunsuri – standard cu care ne fericesc pe noi, muritorii, capete de locuitori,grațioase ființe devenite Cerberițe pe la niște cabinete de talie mare, mică sau mijlocie. Pur și simplu mi s-a făcut legătura, am discutat cu domnul director general și i-am povestit pe scurt cum stau lucrurile. După asta, am convenit să vin împreună cu administratorul asociației de proprietari pentru a discuta punctual treburile.
Am venit, așadar, în intervalul orar al unei zile de audiențe, am discutat cu domnul director general , iar la plecare am lăsat datele de identificare pentru a conveni, cu echipa desemnată, cum vor decurge lucrurile mai departe. (Pentru a preveni, din start, orice bănuială că aș fi intenționat să fac abuz de calități, fac mențiunea că nu am făcut nici-o referire nici la îndeletnicirea mea gazetărească și nici la faptul că am lucrat aproape 10 ani în ministerul care coordonează activitatea în domeniul administrației publice. Pur și simplu, m-am prezentat în calitate de locatar, dar și – să iertați de vorbă proastă – de soț al președintei Asociației de Proprietari. Iar împrejurare că m-am aflat acolo deși soția mea era îndrituită să meargă se datorează faptului la acea ora soția mea, care este profesoară, trebuia să fie prezentă la programul școlii unde funcționează.)
Isprăvind noi treaba, am mers acasă așteptând cu încredere să primim un semnal din partea instituției. Cu încredere dar și cu un dram de îndoială, deoarece, în urmă cu vreo 4-5 ani, cererile repetate de a înscrie blocul nostru, situat într-o zonă centrală a Capitalei, în programul de reabilitare termică derulat de Primăria sectorului 1 cu ajutorul unor substanțiale fonduri europene, au acut parte de o jalnică odisee birocratică nu lipsită de un anume iz politicianist…. Până la urmă, după câteva demersuri de presă- câteva dintre ele fiind găzduite cu multă înțelegere de colegii de la A.M.PRESS- ne-a surâs norocul și chestiunea s-a rezolvat favorabil. Că nici până la ora asta, Asociația de proprietari a blocului nu a primit, din partea fostei conduceri a Primăriei sectorului I, un exemplar al devizului cheltuielilor pentru lucrările efectuate, asta este altă veste-poveste!
Ei, și acum , vine cea de a doua surpriză. La cam două săptămâni de la data la care am depus cererea, am fost sunați de la ADP sectorul 1, de către doamna inginer Sorina Zaharia, care ne-a comunicat că joi, 20 octombrie, în intervalul orar 8 – 8, 30, va veni împreună cu echipa care să efectueze lucrarea solicitată și atât de așteptată. Din nou surpriză! Nu numai că echipa,în frunte cu doamna inginer Sorina Zaharia, a fost punctuală, dar s-a și pus foarte serios pe treabă. Așa încât, în numai câteva ore, atât grădinița din fața blocului, cât și spațiile verzi de pe celelalte trei latura ale sale, au căpătat un aspect civilizat și cochet.
Mi se poate atrage atenția că, la urma-urmelor, treaba asta nu-i o mare scofală și că, de fapt, toată lumea,domnul Marian Marine directorul general al ADP sectorul I, doamna inginer Sorina Zaharia și întreaga echipă de lucrători, și-au făcut pur și simplu datoria și nimic mai mult!…
Tot ce se poate, dar , dacă am să compar operativitatea și seriozitatea de care au dat dovadă, de această dată, acești oameni de bine, cu nenorocita tărăgăneală pe care a trebuit să o suportăm acum 4-5 ani, din partea unor anumite personaje din organisme ale Primăriei sectorului I ( ca să nu mai vorbesc despre atâtea și atâtea alte isprăvi de aceeași facturi ale unor amploiați sau lucrători din administrațiile publice din felurite colțuri ale scumpei noastre patrii), atunci cred că am toate motivele să consemnez public acest exemplu și să adresez un bine-meritat ,,Mulțumesc !’’ tuturor celor despre care am scris aceste câteva rânduri.