Șerban Cionoff: PRIMARE PIEDONE, MĂCAR SFÂNTA CRUCE NU O PÂNĂGRI!

O troiţă în memoria victimelor nenorocirii de la clubul”Colectiv”, este tot ce a putut să promită faimosul Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4. Asta după ce, de vineri noaptea şi până azi, toată lumea aştepta de la ultra-râzgăiatul şi răs-meditizatul Piedone de Dâmboviţa un răspuns clar, bărbătesc despre cine se face vinovat pentru mai marile şi mai micile găinării care au crea circumstanţele favorizante alte catastrofei.
Stau şi mă întreb cu toată seriozitatea: oare, acest Piedone, ne ia pe toţi de tâmpiţi? Crede el că înălţând o troiţă, oricât de mare va fi ea şi oricâţi bani ar costa, îşi spală păcatele pentru proasta gestionare a trebilor din arealul sectorului 4? Unde, după cum se vede treaba şi în această nenorocire, o mână spală pe alta şi corb la corb nu-şi scoate ochii!
Dar , dacă mă gândesc mai bine, de ce ne-am mai mira? Într-o ţară în care fărădelegea face legea iar politicul a degenerat într-un politicianism cras, de drept comun, „popularul” Piedone socoteşte cum că ridicând o troiţă pe locul masacrului de vineri noaptea s-a achitat de uriaşele datorii morale pe care le are faţă de cei 32 de morţi, peste 90 de răniţi în stare gravă şi de toate victimele nepăsării sale şi ale amploiaţilor săi, ca şi faţă de familiile atât de nedrept şi de dureros încercate.
Primare Popescu-Piedone, dacă faţă de memoria celor mistuiţi de flăcări, faţă de suferinţele de neîndurat prin care trec cei grav răniţi ca şi faţă de familiile lor îndurerate te-ai achitat de orice datorie creştinească, este până la urmă treaba ta. Treaba ta dar şi a justiţiei şi ,de aceea, aştept cu încredere ca Parchetul de pe lângă ÎCCJ să îşi termine cât mai curând investigaţiile iar, apoi, judecătorii să decidă.
Până atunci, însă, lasă-te de coţcăriile tale ieftine de imagine şi, măcar, Sfânta Cruce nu o pângări!
Şerban CIONOFF