Șerban Cionoff: TRAIAN BĂSESCU LA PARCHETUL GENERAL – MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC!

Lume, lume, citiţi şi vă cruciţi! Cică miercuri 18 martie 2015, orele nu-ştiu-cât-fix-trecute, Traian Băsescu va fi chemat la Parchetul General în dosarul deschis în urma plângerii depuse de senatoarea Gabriela Firea care, considerându-se ameninţată şi şantajată de către ex-prezidentul reşapat, a întreprins demersurile la care îi dă dreptul calitatea de cetăţean al unui stat democratic, stat de drept, stat membru al Uniunii Europene.
Asta e o treabă, dar de aici şi până la leşinul cu delir în care au dat unii concetăţeni pe motiv că „i-a venit şi lui Băsescu rândul!” este o cale mult prea lungă. Fiindcă, să ne înţelegem, una este treaba că instituţia procuraturii şi-a îndeplinit o obligaţie procedurală- şi anume citarea unui pârât- şi cu totul alta este ce se va decide după şueta cvasi-oficială cu Amiralul Dezastrului Naţional. Mai pe româneşte zis: punerea acestuia sub acuzare.
Păi bine, fraţi creştini, v-aţi gândit dumneavoastră despre cine este vorba în propoziţie? Adicătelea, cine să îl trimiţă în judecată tocmai pe Traian Băsescu? Recte, personajul care, vreo zece anişori bătuţi pe muchie, a făcut şi a dres ce a vrut muşchii lui în ograda justiţiei. Inclusiv sau mai ales i-a făcut pe procurori – la iniţiativa de înaltă valoare teoretică şi practică a Komisarei/Prokuror Monika Makovei- membri ai corpului magistraturii. Postură de pe care, după cum se vede cu ochiul liber, nici actuala guvernare nu dă semne că vrea să îi re-aşeze la locul lor.
Să presupunem, însă, că procurorii îşi vor călca pe suflet şi îl vor trimite în judecată pe numitul Traian Băsescu. Sanchi –pontu*! Sau, mai pre limba noastră, a muritorilor de rând: vacs albina, mandolina!
Mor de curiozitate să văd şi eu completul de judecată care îşi va lua inima în dinţi să analizeze cu atenţie şi cu nepărtinire dosarul cauzei şi să decidă în conformitate cu spiritul şi cu litera legii. Uităm chiar aşa de repede amănuntul cum că super-călifarii tribunalelor scumpei noastre patrii sunt şi ei, în majoritate, proveniţi din pepiniera de cadre a (In) justiţiei ultra reformate şi hiper- independente a epocii Traian Băsescu?!
În fine, dar câtuşi de puţin în ultimul rând, rămâne de văzut cine va da sentinţa:procurorii sau judecătorii? Întrebare deloc fără noimă foarte bine ştiut că de atâta amar de vreme instanţele primesc mutarea în plic de la noii komisari ai poporului băsist iar ele le execută mintenaş.
Ar mai fi, de asemenea, de pus şi foarte omeneasca întrebare: ce se va întâmpla cu celelalte dosare în care numele lui Catran Vodă-Băsescu şi al famigliei sale( luaţi , vă rog termenul „famiglia” şi la propriu şi la figurat!) apare la loc de ne-cinste maximă? Le lasă, ca şi până acum, procurorii, cu sau fără Băsescu în suflet,să se colbuiască în funduri de sertare?
Iată, prin urmare, doar câteva motive pentru care nu sar în sus de trei coţi de bucurie la aflarea ştirii că Traian Băsescu este chemat miercuri la Procuratură. Nu ignor faptul ca atare, dar nici nu vreau să mă îmbăt cu apă rece.
Şi atunci, eu zic să ne frecăm bine la ochi şi să nu ne facem mari speranţe acolo unde nu e cazul.
Concluzia vine de la sine: Traian Băsescu adus la Parchetul General , adică mult zgomot pentru nimic! Nici mai mult, nici mai puţin.
Mai corect spus, aproape spre deloc