Șerban Cionoff : TRAIAN BĂSESCU SE PREGĂTEŞTE PENTRU ROLUL LUI NERO?

serban-cionoff
Sloganul zilei: „ În PSD se discută despre o nouă suspendare a lui Traian Băsescu”. Nu ar trebui, însă, să se spună: „Nu doar în PSD se discută despre o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, în România se cere imperios această decizie”? Ba bine că nu!
Ar trebui, de bună seamă, dar , după o nenorocită obişnuinţă a tărăgănelii la nesfârşit şi a băltelii fără cap şi fără coadă, uite că nici nu s-a rostit bine această propoziţie că au şi apărut contr-argumentele schiloade de tipul: „Păi ce rost mai are ? Şi aşa mai e niţel şi pleacă de-acolo.”
Haida-de! Uite că are, ba chiar arde. Chiar nu e un motiv de serioasă îngrijorare – pentru oamenii cu scaun la cap, fiindcă pe băsiştii incurabili numai o minune îi mai poate lecui- ultima nemernicie a Demisului Naţional? Adică în ce ţară cu adevărat democratică şi într-un ce stat de drept s-a mai pomenit ca însuşi preşedintele să dea telefon la mai marii organismelor europene sau mondiale şi să saboteze alegerea unui concetăţean într-o importantă misie doar pentru că aşa este bâzdâcul lui?
În cazul ăsta ajung să cred că, de acolo unde e, adică în lumea umbrelor, funestul Jean Bedel Bokassa îşi muşcă mâinile de invidie. Iar Nero însuşi e negru de supărare că Amiralul Dezastrului Naţional este pe cale să-i ia faţa!
Vreau să fiu bine înţeles: ultima nemernică ispravă a lui Traian Băsescu are nişte foarte grave implicaţii care depăşesc situaţia particulară, punctuală, a personajelor direct implicate. În cazul de faţă, europarlamentara Corina Creţu, respectiv primul ministru Victor Ponta. Hotărât nu! De data asta- sau mai ales de data asta!- Ilegitimul Suprem a lucrat direct şi otrăvit împotriva Interesului Naţional. De aceea, se impune, cu maximă urgenţă, ca el să fie sancţionat aşa după cum merită. Adică suspendat!
Păi dacă acum, când încă nici nu s-a dat startul campaniei electorale cel care se împăunează a fi şeful statului recurge la asemenea nemernicii la ce să ne aşteptăm din partea sa în luna asta, în luna viitoare şi în luna decisivă a prezidenţialelor?
Nu sunt, de felul meu, nici alarmist, nici autor de scenarii catastrofice, dar uite că încep să mă gândesc tot mai atent la ceea ce spun nu puţini oameni de bine şi anume că , în disperarea sa patologică, Traian Băsescu să se folosească de situaţia explozivă din Ucraina pentru a edicta că asupra României planează un teribil pericol. Şi, pe cale de consecinţă, să declare stare de asediu în ţară, suspendând regulile normalităţii democratice. Amânând <> alegerile prezidenţiale.
Bineînţeles, acesta este, deocamdată, un scenariu de domeniul fanteziilor negre, dar un dram de adevărat tot există. Şi asta pentru că a-l mai judeca, pe Traian Băsescu, după tot ceea ce a făcut şi a clocit în aceşti zece ani de Dezastru Naţional Multilateral Dezvoltat ca pe un personaj conform regulilor eticii, justiţiei şi chiar al logicii elementare, este (daţi-mi voie să v-o spun) o dovadă ori de prostie crasă. Ba chiar mai rău, de laşitate mizerabilă.
În definitiv, ce ar mai trebui să mai comită Demisul României pentru a fi trimis, în regim de maximă urgenţă, acolo unde îi este locul? Poate să dea foc Cetăţii spre a scrie, precum Nero, o poemă. Poemă pe care, desigur, să ne-o cânte , pe post de prohod, Nimfa din Pleşcoi, dacă tot s-a apucat ea şi de meseria asta…
Şerban CIONOFF