Sorin Oprea: Crăciunul furat 

Sorin Oprea 7 Copie

Un funcţionar, pe numele său Helena Dalli, politician din Malta, reprezintă Uniunea Europeană în calitate de comisar, adică ministru, pe probleme de egalitate.
De curând, doamna Dalli, a lansat un ghid de comportare a personalului din cadrul Comisiei Europene, acolo unde domnia sa activează, prin care dorea să impună înlocuirea cuvintelor „Crăciun”, „Doamnă”, „Domnule” şi „Domnişoară”, motivând că nu sunt suficient de cuprinzătoare în comunicarea incluzivă, ba chiar ar trebui eliminate. Acest lucru, motivează doamna Dalli, nu face altceva decât să : „ilustreze diversitatea culturii europene şi să prezinte caracterul incluziv al Comisiei Europene în ceea ce priveşte toate categoriile sociale şi convingerile cetăţenilor europeni în mod evident”.
Documentul „scăpat” în presă a produs un val de reacţii negative la adresa celei care l-a emis, dar şi a Comisiei Europene, cu repercusiuni imediate asupra imaginii instituţiei.
Atacurile au fost atât de puternice încât s-a decis retragerea ghidului, cu explicaţia comisarului că: „redactarea acestor orientări necesită mai multe eforturi. Prin urmare, acestea vor fi retrase şi vom continua să lucrăm la acest document”. Mai clar nici nu se putea. Se va lucra în continuare şi, probabil se va relansa, când vigilenţa oamenilor va fi adormită de tehnicile de manipulare care aproape că au atins perfecţiunea.
Acum câteva luni, Parlamentul European propunea schimbarea cuvintelor definitorii pentru familie, „tată” şi „mamă”, cu „părinte 1” şi „părinte 2”. Dar, din păcate, lucrul acesta lumea l-a uitat. Iar toate ideile acestea care ne schimbă originile, se preling în fiinţa noastră încet, fără ca noi să simţim că suntem infestaţi. Când ne dăm seama ce s-a întâmplat, e prea târziu. Noile concepte sunt deja intrate în rutina vieţii de zi cu zi, multe dintre ele statuate prin legi adoptate peste noapte.
Aşa se fac politicile mondiale. După interese de grup, bazate pe frică şi naivitate, cu scop final banii şi puterea. Ele creează acea stare euforică care ia minţile celor de sus şi îi transformă în oameni cu picioare de lut şi inimă de piatră.
Se pare însă că lumea este resemnată. Prin virusul apocalipsei lansat în 2019, planeta este condusă acolo unde se vrea: la limitarea mişcării, anularea gândirii şi blocarea exprimării. Şi toţi tac. În schimb, vaccinaţii se războiesc cu nevaccinaţii, stârnind polemici infinite între oameni care, până mai ieri, erau cei mai buni prieteni.
Am mai spus că sunt primul adept al libertăţii de decizie. Cine vrea să se vaccineze să o facă. Cine nu, nu. O concluzie este clară: vaccinarea nu este singura soluţie anti-virus. Pun cea mai logică întrebare de pe Pământ în legătură cu pandemia: de ce criteriul de bază pentru evaluare nu este nivelul de anticorpi? Pentru că acesta este scopul, nu-i aşa?  Dar, nu se doreşte acest lucru. Manipularea continuă, pe baza acelei teorii că mulţi nu se vor împotrivi curentului. Şi, până acum, planul funcţionează.
În vremurile acestea complicate, chiar dacă unii vor să reseteze lumea, am convingerea că tradiţiile milenare şi adevărata credinţă vor întoarce lucrurile pe calea cea dreaptă. Mai cred că sunt oameni care vor avea curajul să spună lucrurilor pe nume, indiferent de cât de greu le va fi.
Cu siguranţă vor fi multe încercări de a se şterge istoria şi datinile. Poate aşa a fost dintotdeauna şi nu am văzut noi. Însă mulţi spun că nu au trăit aşa ceva niciodată.
Vor să fure simbolul Crăciunului? Nu-i nimic, să-l ia. Dumnezeu ne va da altceva, care să ne amintească că lucrurile frumoase vin de la el.

Parteneri