A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

10 greşeli care agravează răceala

0 202

De ce pe unii răceala îi ţine 2-3 zile, iar tu te chinui cu tuse, durere în gât, nas înfundat şi stare generală de rău mai bine de o săptămână?


APRECIAZA ARTICOLUL !

Ţine de imunitatea fiecăruia, de tipul de virus cu care ai venit în contact, dar şi de anumite greşeli pe care, poate, şi tu le faci. Iată câteva dintre ele!

1. Iei antibiotice
Pentru că se simt rău şi au febră, „preventiv”, doar ca să fie siguri, foarte mulţi iau repede un antibiotic. Totuşi, febră nu înseamnă neapărat infecţie, pe care să o tratezi cu antibiotice de sinteză. Aceste medicamente afectează stomacul, slăbesc imunitatea şi, în timp, duc la dezvoltarea rezistenţei la antibiotice. În plus, nu au nici un efect în infecţii virale, ci doar în infecţii bacteriene.

2. Aerul uscat din cameră, din maşină
Este un obstacol în calea procesului de vindecare din cauză că usucă mucoasele de la nivelul nasului, ochilor şi gâtului, accentuând tusea şi durerea. Specialiştii recomandă să păstrezi umiditatea în încăpere punând un vas cu apă pe calorifer. Picură în el 2-3 stropi de ulei esenţial de mentă, cuişoare, eucalipt sau pin, care purifică aerul. În maşină, evită să dai căldura prea tare.

3. Le dai copiilor acelaşi tratament pe care îl foloseşti şi tu
Chiar dacă „şi ei sunt oameni”, copiii au alte sensibilităţi, corpul lor este mai mic.
Tratamentul pentru copii este creat în alte formule, mai uşor de administrat, are o concentraţie mai mică sau nu conţine anumite substanţe. Citeşte prospectul înainte de administrare.

4. Fumezi, bei cafea
Sunt foarte iritante pentru gâtul şi aşa sensibil. Ele deshidratează şi fac ca mucusul să fie şi mai greu de eliminat prin tuse.

5. Foloseşti în exces picături nazale
Ele se folosesc pe perioadă scurtă, de 3-4 zile. Chiar dacă par să îşi facă efectul şi te ajută, multe dau dependenţă şi duc la inflamarea membranelor nazale. Mai bine îţi desfunzi nasul făcând inhalaţii cu abur sau spălături cu apă şi sare.

6. Bei ceaiuri fierbinţi
Este o greşeală să bei ceaiul „cât suporţi de fierbinte”, ca să te încălzeşti, să transpiri. În felul acesta rişti arsuri la nivelul gâtului, iar în microleziunile create se adună bacterii, zona se va inflama şi mai mult. Lichidele se beau călduţe.

Continuarea Aici

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata