Reflexoterapia mâinii: boli care pot fi tratate prin reflexoterapie
Reflexoterapie o străveche metodă terapeutică cu efecte uimitoare. Ea este asociata medicinei alternative, fiind o ştiinţă bazată pe practică.
Știința care studiază punctele reflexe de pe mâini, tălpi, fețe, urechi se numește reflexoterapie. Este dovedit clinic că reflexoterapia în palme induce o stare de relaxare în tot corpul şi alungă stresul, însă acestea nu sunt singurele beneficii. Şi în cazul durerilor de spate, de gât, de articulaţii sau al migrenelor, această tehnică de masaj are rezultate foarte bune.
Reflexoterapia: masajul care poate vindeca întregul organism
Studiile au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea și diminuează durerile. Acest gen de terapie se bazează pe un principiu simplu: fiecare organ din corp corespunde unui anumit punct din palmă.
Medicina tradiţională atribuie reflexoterapiei milenii de experienţă, rezultatele fiind probate de ameliorări sau vindecări confirmate de toate persoanele care au beneficiat de acestă metoda.
Reflexoterapia are că tehnică de tratament masarea tălpilor, palmelor sau capului, în zonele corespunzătoare punctelor de proiecţie a diferitelor organe ale corpului, ea asociindu-se în mod obişnuit şi cu presopunctură.
Principalul scop al reflexoterapiei şi presopuncturii este eliminarea toxinelor şi stimularea tuturor funcţiilor organismului. Cele două metode de tratament sunt complet inofensive, fără efecte secundare sau nocive, fiind eficiente la toate vârstele.
Ameliorează următoarele boli prin reflexoterapie
Reflexoterapie: oferă soluţii pentru rezolvarea următoarelor disfuncţii sau afecţiuni: insomnii, stres, migrene, oboseală, afecţiuni ale vezicii biliare, tulburări endocrine, celulită, obezitate, constipaţie, astm bronşic, infertilitate, impotenţă, tulburări de menopauză, etc.
Şedinţele de reflexoterapie urmăresc în primul rând îmbunătăţirea circulaţiei în organism şi accelerarea eliminării rezidurilor, astfel încât toxinele să nu se mai acumuleze în concentraţii dăunătoare în ficat, rinichi sau intestin.
De asemenea, prin reflexoterapie:
Se poate realiza scăderea senzaţiei de durere prin stimularea eliberării de endorfine – analgezice naturale ale organismului – din glanda hipofiză din creier în fluxul sanguin. Reflexoterapie: acţiunea cea mai eficientă când este folosită pentru tratarea întregului organism şi nu numai pentru anumite afecţiuni. În acest mod, ea îmbunătăţeşte toate funcţiile organismului, ceea ce stimulează procesul natural de vindecare, făcându-l mai rapid şi mai eficient.
Reflexoterapia este utilizată de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii şi poate fi realizată atât prin automasaj, dar şi de către un terapeut.
Masajul poate fi:
Facial, dorsal, abdominal, muscular sau la nivelul mâinilor și picioarelor, două zone sensibile ale corpului omenesc pe care se găsesc puncte aflate în legătură cu diferite organe și alte părți ale corpului.
Principalul beneficiu al reflexoterapiei este relaxarea. Dar prin reducerea tensiunii se îmbunătățește totodată și aprovizionarea cu sânge, se obține o funcționare fară probleme a nervilor și astfel se restabilește armonia tuturor funcților organismului. Întrucât majoritatea bolilor de astăzi apar ca urmare a efectelor stresului, un tratament reflexoterapeutic poate aduce enorme beneficii unei game largi de boli.
Boli care pot fi tratate prin reflexoterapie în palme
Constipaţie: La degetul arătător, apasă la baza unghiei spre degetul mare. Acesta este corepondentul meridianului intestinului subţire şi colonului.
Durere în gât: Ţine degetul mare de la bază şi roteşte-l. Trage apoi de el şi roteşte-l în cealaltă direcţie. Realizează aceeaşi mişcare de rotaţie în ambele sensuri. Realizează acelaşi procedeu la toate degetele.
Durere de sinusuri şi de cap: Apasă vârful degetului mare într-o mişcare de pulsaţie pe toate părţile. Repetă procesul pentru fiecare deget.
Durere de spate : Aplică presiune pe degetul mare de la vârf până la bază.
Insomnie: presiune în centrul degetului mare, unde avem amprenta, timp de 45 de secunde. Repetă de două-trei ori pe zi.
Libidou scăzut: Mişcă încheietura fiecărei mâini de 20 de ori de două-trei ori pe zi.
Un tratament reflexogen executat corect, un regim alimentar respectat cu strictețe și un tratament alopat corespunzător fac ca un bolnav să treacă mai ușor peste afecțiunea de care suferă.
Sursa – adriansora.ro