• Home
  • De la prieteni
  • Petrutza Petruta: Ce i-aș spune lui Eminescu? S-au înmulțit șacalii în România

Petrutza Petruta: Ce i-aș spune lui Eminescu? S-au înmulțit șacalii în România

petruta 3

„Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!”

Bună seara! Ne dorim toți cum și-a dorit Eminescu ca fiii țării să trăiască în frăție.
Într-o știre apărută în mass-media zilele trecute se spunea:”S-au înmulțit șacalii în România”. Se pare că odată cu animalul carnivor, șacalul-om s-a răspândit în toate zonele de interes ale țării și atunci frații și-au părăsit frații și au plecat să trăiască în alte țări. Este dureros pentru o mamă să fie părăsită de copiii ei pentru că nu au mai putut trăi aici din cauza șacalilor care vor totul pentru ei. În tot ceea ce se face astăzi nu mai există măsură. Eu știu că lipsa de măsură se aplică numai iubirii.

După Revoluția din ’89 țara a fost vândută bucată cu bucată… s-au vândut pădurile, pământurile și unii și-au vândut și sufletul. Unde este fala? Ce ați făcut cu mândria? Cunoașteți aceste cuvinte? Ele nu fac parte din aceeași categorie cu substantivul șpagă care a dictat tot ceea ce s-a făcut în țară în ultimii ani.

Vreau să îi închin câteva versuri marelui poet: Iubirea ta de țară a fost trădată/ România astăzi și-a pierdut fala de altădată/ Suntem cârmuiți de farisei, de vânzători de țară/ Și părăsiți de românii tăi care au plecat afară/ Culege pietrele din cer și aruncă-le cu mânie/ Spre cei care azi ți-au adus mama în agonie.

Parteneri