4 semnale de alarmă pentru cancerul de pancreas

 

Este tipul de cancer care inspaimanta atat pe medici, cat si pe pacienti pentru ca este diagnosticat tarziu si rata de mortalitate este foarte mare. Semnele incep sa apara dupa ce tumora a ajuns la o dimensiune considerabila. Din acel moment pacientul poate intra oricand in metastaza. Iata care sunt semnale de alarma in cazul cancerului de pancreas:
1. Dureri abdominale – daca experimentati dureri in zona asta, atunci ele sunt cauzate de tumora. Sunt dureri clasice, abdominale, care se transmit in spate.
2. Icterul – pielea si albul ochiului devin galbui. Bila, ce ar trebui sa treaca din ficat in sistemul intestinal, e blocata cand cancerul pancreatic creste in jurul tractului; acest blocaj ingalbeneste corpul.
3. Scaunul pal la culoare – daca arata ca lutul alb, nu conteaza forma, ci culoarea, atunci inseamna ca nu ajunge bila in scaun.
4. Urina devine inchisa la culoare – daca devine de culoarea ceaiului, apoi tot mai inchisa, ca si Coca-Cola, atunci e ingrijorator fiindca bila nu a putut iesi prin scaun si iese prin rinichi. Cu cat e mai maro, cu atat e mai grav blocajul.

Sursa – sanatate.bzi.ro