5 simptome care indică insuficienţă renală. Nu le ignora!

 

Insuficienţa renală apare atunci când rinichii nu-și mai pot îndeplini funcțiile. De aceea, este foarte important să fie acordată atenție atunci când organismul trimite următoarele semnale.
Iată care sunt cele mai importante simptome pe care trebuie să le iei în considerare:

Schimbarea de culoare a urinii și urinările frecvente
Urina își poate schimba culoarea ajungând până la un maro închis atunci când rinichii nu funcționează. De asemenea, poți experimenta și durere la urinare, iar cantitatea să fie diferită. Uneori poți urina mai puțin, alteori mai mult.
Umflarea picioarelor și încheieturilor
Atunci când rinichii nu mai funcționează corect s-ar putea să te confrunți cu umflarea picioarelor, încheieturilor, și chiar a feței. Acest lucru se întâmplă deoarece lichidele în exces din organism nu au fost eliminate.
Respirație îngreunată
Dacă ți se întâmplă să respiri foarte greu, atunci este posibil ca rinichii să nu mai funcționeze în mod corespunzător. Principala cauză ar fi cantitatea de toxine acumulată în organism, care duce la o scădere a numărului de celule roșii în organism. Astfel, nu va putea fi menținut sub control nivelul de oxigen.
Gust metalic în gură
Gustul metalic din gură apare atunci când deșeurile din sânge schimbă locul cu gustul alimentelor. Acest lucru duce la respirație urât mirositoare. De asemenea, schimbarea gustului și lipsa apetitului sunt simptome ale nefuncționării rinichilor.
Oboseală
Atunci când rinichii sunt sănătoși, ei produc un hormon care stimulează cantitatea produsă de celulele roșii în organism. Acest lucru înseamnă că și cantitatea de oxigen transportată este mai mare. Iar dacă există o scădere a numărului de celule roșii, atunci apare oboseala și durerile musculare.

Distribuie prietenilor

Sursa – clickpentrufemei.ro