7 semne că arterele tale sunt îngroșate. Nu le ignora!

 

Sunt multe persoane care la varsta de 20 de ani deja prezinta primele blocaje la nivelul arterelor care impiedica circulatia normala a sangelui. Responsabile cu transportarea sangelui cu oxigen si nutrienti esentiali de la inima catre tot restul corpului, este vital ca arterele sa ramana sanatoase pentru a mentine sanatatea intregului corp.

Insa cand particule de colesterol, grasimi si alte celule se acumuleaza pe artere – in general gratie unei diete tipic occidentale bogata in carne, lactate si oua – acestea formeaza acumulari de grasime si in cele din urma placa ce duce la obstructia circulatiei sangelui.

Distribuie prietenilor

Iata ce semne trebuie sa te alarmeze:

1. Accidentul vascular: Placa acumulata pe arterele carotide, ce transporta sangele la creier, poate declansa un accident vascular.

2. Oboseala si ameteli: Nivelul scazut de oxigen ca urmare a circulatiei proaste poate duce la oboseala acuta si stari de ameteala, mai ales la femei.

3. Dificultati de respiratie: O circulatie deficitara poate crea dificultati de respiratie.

4. Dureri in zona pieptului: Durerea in piept, sau angina, apare ca urmare a circulatiei scazute catre inima. Angina poate fi resimtita ca o apasare, amorteala, contractie, senzatie de „gheara” sau arsura.

5. Dureri in zona lombara: Cand circulatia sangelui in zona lombara scade, discurile dintre vertebre devin fragile si pot atinge nervii provocand dureri.

6. Disfunctii erectile: Ingustarea arterelor din zona organelor genitale duce la disfunctia erectila.

7. Maini si picioare dureroase, amortite sau reci: Placa de pe arterele de la nivelul membrelor poate duce la extremitati dureroase, amortite si reci.

Sursa – sanatate.bzi.ro