Această plantă îți e ajutor de nădejde în bronșite cronice, crize de astm bronșic, hemoragii pulmonare, tuse convulsivă și tubercuIoză

Este o sursă bogată de mucilagii, dar conține și uleiuri volatile şi substanțe antibiotice, fitoncide, fitochinona, carotenoizi. De asemenea, are din plin minerale (potasiu, sodiu, magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, mangan si cupru) și vitamine (K, A, C, PP). Pătlagina poate să prevină, dar chiar și să trateze, numeroase afecțiuni.
Această plantă poate fi un ajutor de nădejde în bronșite cronice, crize de astm bronșic, sinuzită, rinită, hemoragii pulmonare, tuse convulsivă, emfizem pulmonar și tubercuIoză. Pătlagina este un remediu natural, excelent în gastrite, ulcer gastroduodenal ori diaree.
În plus, pătlagina previne ateroscleroza, scade tensiunea arterială și reduce colesterolul rău. Poate să-ți fie de ajutor și în mai multe tipuri de cancer, în stomatite, gingivite, conjunctivite, răni sau arsuri ori herpes.
În ulcer gastric, homoroizi, astm, tuse, anemie și enurezis este recomandată infuzia de pătlagină. Pentru prepararea acesteia ai nevoie de o linguriță de frunze uscate la 200 de ml de apă clocotită.
Lași 10 minute la infuzat, apoi strecori și îndulcești cu o lingură de miere. Iei câte o lingură la două ore de dimineață (ora 8:00), până seara (orele 20:00). Este necesar un astfel de tratament timp de șase săptămâni.
Bronșitele și tusea seacă se vindecă cu ajutorul siropului care are la bază această plantă. De asemenea, acesta este indicat și în bolile cronice de inimă, plămâni și ficat.

Continuarea pe clicksanatate.ro