Această plantă nu ar trebui să lipsească din casa ta!

Este o plantă care să aibă grijă atât de sănătatea, cât și de casa ta. Se îngrijește și foarte ușor și este o alternativă la produse care conțin substanțe chimice.

O simplă plantă ce reușeste să țină toți dăunătorii la distanță, îți oferă un miros frumos și o veritabilă porție de sănătate.
Potrivit site-ului healthylifevision.com, menta este planta protectoare ce nu ar trebui să lipsească din nici o casă.
Poți să o plantezi fie în curte, fie în ghivece și să o ții aproape de tine, mireasma ei plăcută te va întâmpina de fiecare dată când vei reveni acasă.
Efect puternic asupra sistemului nervos
Menta poate fi folosită cu mare succes în medicină, în cosmetică, în aromoterapie cât și în bucătărie. Cuprinde toate ariile de desfășurare ale familiei, aducând totodată adevărate beneficii asupra sistemului digestiv, asupra respirației, a ficatului, a circulaței sangvine și mai ales asupra sistemului nervos.
Dacă alegi să o consumi zilnic, aceasta va contribui esențial la stimularea sucului biliar dar mai ales la golirea bilei în intestine, în felul acesta ușurând procesul de digerare a grăsimilor.
Practic în mentă se ascunde cel bun mai bun detoxifiant al organismului, care în același timp ajută la înlăturarea tulburărilor intestinale precum diaree sau crampe intenstinale.
Poți să apelezi la ulei de mentă, pe care să îl adaugi în crema ta hidratantă câteva picături și apoi să lași parfumul său să te relaxeze, poți să folosești uleiul la aromoterapie sau să adaugi într-un pulverizator cu apă și să stropești prin casă.
Dacă ai mai multă mentă proaspătă, poți să o pui la uscat prin casă și astfel te vei bucura timp îndelungat de ea.
Este un antibiotic natural

Un alt aspect destul de important ce trebuie menționat despre mentă este că are un ușor efect antibiotic, dezinfectează și previne mai ales infecțiile tubului gastric.
Mentolul conținut fiind puternic volatil ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii, motiv pentru acre menta este recomandată a se consuma mai ales în perioada rece.
Dacă alegi să o folosești ca uz extern, sub formă de cataplasmă sau infuzie, aceasta revigorează pielea, sporind circulația sangvină, în special cea subcutanată, periferică de la nivelul mâinilor și al picioarelor.

Distribuie prietenilor

Sursa – clicksanatate.ro