Acest lucru pe care îl faci zilnic îți distruge vederea. Uite cum să îți protejezi ochii

Ochii sunt sensibili, iar folosirea ecranelor și modul în care suntem în permanență conectați la ele ne afectează vederea. Lumina albastră poate cauza oboseală, roșeață și iritații, simptome ce ne afectează activitățile de zi cu zi.

Unul din trei adulți își petrece cea mai mare parte a zilei, adică peste 11 ore, folosind dispozitivele digitale la serviciu, la masă, în timpul liber, în călătorii și chiar și atunci când gătește.

O treime din timpul pe care îl petrecem navigând pe Internet este doar în interes personal și împreună cu orele pe care le petrecem lucrând în fața ecranului cât suntem la birou, putem spune că aproape toată ziua ochii ne sunt ațintiți în tot felul de dispozitive.

Distribuie prietenilor

Pe lângă asta mai avem și telefonul mobil la care ne uităm în medie de 100 de ori pe zi.

Ce este Sindromul Ochilor Obosiți de Ecrane?
Sindromul ochilor obosiți de ecrane este un disconfort pe care mulți oameni îl simt după ce petrec mai mult de două ore în fața unui ecran digital. Lumina albastră specifică dispozitivelor electronice, impactează vederea și poate cauza nu doar probleme de vedere, ci și tulburări de somn.
“Acest tip de lumina emisă de LED-uri și monitoare este chiar mai puternică decât cea ultravioletă, pentru că pătrunde mai adânc în retină. Expunerea pentru un timp îndelungat poate afecta serios vederea pe termen lung.” spune Dr. Oftalmolog Beatrice Voiculescu.

57% din generația Millennials folosesc telefoanele în pat înainte de culcare și le folosesc ca și alarmă care să-i trezească dimineața.

Un studiu realizat de The Vision Council arata ca cea mai mare parte a timpului in care ne uitam la ecrane este in orele de serviciu, la birou (44%), dar folosim dispozitivele digitale pentru cititul recreațional, mai ales pe dispozitive mobile (43%), în călătorii (32%), ca alarmă (38%), si chiar și pentru a găti (26%).

Între 50 și 90% din oamenii care lucrează la PC sunt afectați de efectele luminii albastre.

Cum deviceurile mobile au devenit parte din viața noastră de zi cu zi, sindromul ochilor obosiți a devenit o problemă reală de care majoritatea persoanelor care lucrează cu calculatoare se plâng de această problemă.

Mai mult pe doctorulzilei.ro