Acest semn de pe mână trădează un ficat bolnav

ficat gras

Ficatul gras este o boală caracterizată printr-o acumulare excesivă de grăsime în celulele hepatice. Această boală are mai multe denumiri: ficat gras, steatoză, degenerare grasă, dar fiecare dintre ele înseamnă un singur lucru – nu trebuie să glumiți cu ea, iar diagnosticarea precoce, precum și tratamentul ulterior, ar trebui să fie în timp util și complex.

Unii oameni dezvoltă ficatul gras fără o afecțiune preexistentă. În stadiile incipiente, adesea nu există semne, dar pot apărea unele simptome. Unele dintre ele pot fi legate de mâini. Acestea includ „palmele roșii și albirea patului unghial”.

Alte simptome includ îngălbenirea pielii și a albului ochilor sau disconfort în centrul sau partea dreaptă sus a abdomenului. Boala ficatului gras nonalcoolic nu provoacă de obicei semne și simptome, dar atunci când apare, acestea pot include oboseală.

Experții au adăugat: „Veștile bune sunt că această boală poate fi de obicei oprită și chiar inversată printr-o dietă echilibrată, mai multă activitate fizică și (dacă este necesar) scădere în greutate”.

Se observă că cu cât acest organ are mai puține leziuni, cu atât va fi mai ușor de vindecat, „dar chiar dacă există leziuni semnificative, țesutul hepatic se poate recupera într-o oarecare măsură”.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Parteneri