Aceste frunze pe care le arunci te pot vindeca de multe boli

 

Sigur și tu arunci aceste frunze. Renunță la acest obicei deoarece ele aduc multe beneficii sănătății. Potrivit specialistilor, frunzele de morcov contin de sase ori mai multa vitamina C decat radacina. De asemenea, contin clorofila, vitamine precum vitamina K si vitamina A, dar si minerale precum calciu si potasiu.

În clorofila exista fitonutrienti foarte puternici. Acestia au rolul de a preveni dezvoltarea tumorilor. De asemenea, contine magneziu, care asigra sanatatea muschilor, a oaselor si a inimii. Clorofila are rolul de a purifica sangele. De asemenea, curata colonul. Potasiul scade tensiunea arteriala si asigura sanatatea inimii.

Distribuie prietenilor

Din funzele de morcov poti face un suc ce poate fi folosit pe post de apa de gura. Asta datorita proprietatilor antiseptice pe care le au aceste frunze.

Gustul frunzelor de morcov este amarui. Acestea pot fi incluse în diferite retete, în cantitati mici. Pot fi puse în supe, ciorbe, omleta etc.

Din frunzele de morcov se poate prepara si ceai. Acesta are rolul de a detoxifia organismul, de a a sigura sanatatea rinichilor si de a trata problemele urinare.

Pentru a pregati ceaiul ai nevoie de o mana de frunze de morocov. Trebuie sa le speli bine, dupa care sa le rupi în bucati mai mici. Pune-le într-un recipient în care ai pus apa fierbinte, dupa care acopera acel recipient si asteapta pana cand apa se raceste.

Mai mult pe sanatate.bzi.ro