„Al treilea ochi” ne scapă de energia negativă din organism

 

Medicina chineza este foarte populara prin metodele de acupunctură, pe care le foloseste ca terapie de vindecare de secole.

Terapia prin presopunctura implica exercitarea unei presiuni pe anumite puncte, care sunt localizate de-a lungul unor meridiane din corp, cu scopul de a produce relaxare si de a trata boala. Aceste puncte pot fi gasite in peste 400 de locuri de pe corp.

Distribuie prietenilor

Exista 12 meridiane principale, iar energia vitala, numita qi, circula prin ele. Deasemenea, ele sunt conectate cu anumite organe, creandu-se astfel un sistem de comunicare al organismului. Cand unul sau mai multe meridiane sufera un dezechilibru sau un blocaj, se poate ca organismul sa se imbolnaveasca.

Prin presiunea exercitata asupra acestor puncte din corp, tensiunea musculara va fi redusa, circulatia se va imbunatati si va fi realizata si stimularea endorfinelor, substante ale creierului.

Conform unor studii diferite, aceasta terapie alternativa s-a dovedit extrem de benefica pentru ameliorarea unor dureri.

In timpul terapiei prin presopunctura, trebuie sa stii ca aceste puncte trebuie atinse cu o presiune moderata, timp de cateva secunde pana la cateva minute, apoi lasate sa se relaxeze. In timp ce are loc terapia, respira adanc, pentru rezultate mai eficiente.

“Al treilea ochi”, punct de presopunctura, este foarte benefic atunci cand vine vorba de eliminarea stresului, a durerilor de cap, de imbunatatirea memoriei, calmarea mintii, tensiune oculara. Mai mult, te va ajuta sa alini durerea provocata de sinusuri si congestia. Acest punct este considerat benefic si pentru dezechilibrul de ordin spiritual sau emotional.

Punctul este localizat intre ochi, chiar la baza nasului. Pentru a obtine rezultate bune, trebuie sa inchizi ochii, sa respiri adanc si sa apesi incet cu degetul aratator, timp de cateva secunde pana la 1 minut, si apoi sa te opresti. Repeta aceasta procedura ori de cate ori te simti stresat sau obosit si efectele nu vor intarzia sa apara.

Sursa – Secretele.com