Alimente cu care ne sinucidem încet și sigur

Hrana pe care o cosumăm are o contribuție majoră adesea la scurtarea zielor noastre. Așa că atenție la porția zilnică de autodistrugere. Iată câteva din alimentele pe care ar trebui să le evaluăm cu atenție:

Alimentele procesate
Alimentele procesate sunt de evitat in totalitate, in opinia nutritionistului timisorean Carmen Vizman. „Branza topita se face in general din resturi. Branza proaspata e buna, chiar si un cas, mozarella, telemea. Si mezelurile sunt in aceeasi situatie, din mai multe motive. In primul rand, tot ce vezi ca-i macinat nu prea mai are carne inauntru. De cate ori vorbesc cu cei care fac mezeluri sau lucreaza in aceasta industrie, imi spun ca ei nu mananca astfel de produse. Plus ca toate contin nitriti si nitrati, care stim ca sunt cancerigene”, a explicat dr. Carmen Vizman.
Nici alimentele semipreparate congelate si chiar si cele proaspte nu sunt recomandate pentru a fi incluse intr-un regim alimentar zilnic.

Legumele care arată ”prea bine”
Nu o data se intampla sa trecem prin dreptul raionului cu legume si sa ne atraga atentia un ardei rosu-gigant ori o rosie de marimea unei portocale. Nici aceste alimente nu sunt recomandate de nutritionisti. „Legumele tratate chimic in mod excesiv pot deveni alimente nocive. Ingrasamintele pe baza de azot pot determina in planta o acumulare exagerata de substante numite azotati, care trec in alti compusi numiti azotiti si respectiv in nitrosamine. Acestea sunt substante cu potential cancerigen”, a mai declarat Lygia Alexandrescu.

Distribuie prietenilor

Uleiul de masline prajit
Cum nu exista situatie fara o portita de iesire, pofticiosii care nu pot trai fara o portie ocazionala de cartofi prajiti au la indemana o solutie. „Este recomandat ca oamenii sa opteze pentru uleiurile cu fractiune nesaturata mai mare (uleiul de sambure de struguri sau de masline) si sa incerce sa evite sa-l incalzeasca la peste 40 de grade Celsius. Daca totusi vrem prajeala, putem folosi uleiul de palmier, in niciun caz cel de masline”, explica nutritionistul Alexandrescu.
Mai mult pe adevarul.ro