ALIMENTE PE CARE TREBUIE SĂ LE CONSUMI ÎN DECEMBRIE PENTRU SĂNĂTATE DE FIER!

 

  ciuperciCa sa-ti inchei anul in forta, cu multa energie si o sanatate de fier, asigura-te ca ai in meniu alimentele de mai jos.

  1. Ciupercile

    Sunt nelipsite din alimentatia romanilor pe timp de iarna, si nu degeaba. Atunci cand bunica le conserva pentru sezonul rece, stia ea ceva. Ciupercile au proprietati anti-virale, anti-inflamatoare si intaresc imunitatea. Sunt bogate in seleniu, care este un antioxidant puternic, cu rol in prevenirea mai multor forme de cancer. Consuma-le cat mai des – in salate crude, la cuptor, in zacusca, cu paste, sote.

    2. Broccoli

    Isi merita din plin reputatia de aliment-minune. Este plin de fibre, de vitamina C, de calciu si antioxidanti, toate cu un aport caloric foarte mic. In aceasta perioada, te ajuta sa lupti cu frigul, iti intareste imunitatea si iti da energie.

    3. Telina

    Este plina de fibre, de vitamine si potasiu. Are un rol important in lupta impotriva cancerului si este cel mai bun aliat in detoxifierea organismului.Si viata de cuplu poate beneficia de pe urma ei, deoarece echilibreaza hormonii din corp si combate impotenta si frigiditatea. Sezonul ei se incheie in decembrie, asa ca profita cat mai poti.

Sursa – kfetele.ro