Alimentele pe care să nu le consumi niciodată crude

De carne stim cu totii ca nu e cazul sa o mancam cruda. Nu doar pentru ca este greu de digerat, dar si din cauza bacteriilor care ne pot ucide, precum salmonella. Insa mai exista si alte alimente care trebuie preparate inainte de a fi savurate.
alimente acide
1. Semintele de fructe
Semintele de mere, mango, piersici, pere si caise nu trebuie mancate, nici macar daca sunt gatite in vreun fel inainte. Daca le spargi, interiorul este moale si pare comestibil, insa contine o substanta chimica numita amigdalina, care in corp poate deveni toxica. Insa poti sta linistit, pericolele apar doar in urma consumului excesiv.
2. Cartofii verzi
Probabil ai observat la cartofii vechi ca prind o culoare verzuie. Ei bine, aceasta vine de la o substanta chimica numita solanina, care poate duce la dureri de cap, oboseala, greata si probleme la stomac. Este recomandat sa eviti acea parte verde a cartofilor si sa ai mai multa grija la depozitarea lor – un loc uscat si racoros este cel mai bun.
3. Carnea de porc
Trebuie gatita dincolo de punctul mediu pentru ca poate sa ascunda multe bacterii: trichinella spiralis (viermele care provoaca trichineloza), cestoda (tenie) sau limbrici, cu totii niste paraziti foarte periculosi.
4. Fasole rosie cruda
Daca mananci cateva boabe, in cateva ore te vei alege cu greata, varsaturi si un stomac iritat. De vina este o toxina naturala continuta, care dispare daca fasolea este tinuta cateva ore in apa rece inainte de preparare.
5. Frunzele de rubarba
Este posibil sa fi auzit ca rubarba este toxica daca nu este gatita, dar ce trebuie sa stii este ca frunzele sale trebuie evitate cu orice pret. Acestea contin un nivel incredibil de mare de o toxina numita acid oxalic, care poate provoca leziune renale grave. Chiar si o cantitate mica iti poate face rau.
Sursa : obiectiv.info
Ionela Ceaslov, A.M.PRESS