Amestecul de miere cu cătină, un preparat fabulos pentru organism

 

Catina este cel mai puternic antioxidant pentru organism. Fructul contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten, dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali. Unii cercetatori sustin ca nicaieri in lume catina nu contine atat de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi ca cea din Romania. Combinatia miere si catina are multe proprietati terapeutice:
– este un supliment nutritiv si alimentar; s-a folosit in alimentatia cosmonautilor, are efecte energizante si echilibrant
– este antioxidant, eliminand radicalii liberi
– combinatia de miere si catina este recomandata in afectiunile neuropsihice: depresie, astenie, stres, boala Alzheimer, boala Parkinson; are efecte narcotice
– in boli neoplazice: tumori in general, adenoame, leucemii
– in boli infectioase si inflamatorii
– miere si catina pentru imunitate
– in boli alergice
– in boli digestive: ulcer gastroduodenal, diaree
– combate imbatranirea pielii si a organismului in general
– in reumatism
– in boli endocrine
– in boli dermatologice: urticarie, arsuri, escare, dermatite, eczeme, acnee, psoriazis, arsuri solare, papiloame
– in boli cardiovasculare: tulburari circulatorii, boala coronariana, hipertensiune arteriala.

Continuarea pe sanatate.bzi.ro