Arătătorul și inelarul îți spun la ce boli ești predispus

 

Teoria care compara lungimea degetelor, in special a inelarului si a aratatorului, pentru a afla riscurile la anumite boli castiga tot mai multa popularitate in randul oamenilor de stiinta. Un studiu publicat la sfarsitul anului trecut in British Journal of Cancer arata ca daca ai degetul aratator mai lung decat inelarul riscul de a suferi de cancer de prostata este de trei ori mai scazut.
Lungimea degetelor este determinata in viata intrauterina, in functie de cat de mult suntem expusi hormonilor sexuali: estrogen si testosteron. Testosteronul favorizeaza cresterea degetului inelar, iar estrogenul contribuie la cresterea degetului aratator. In functie de care deget e mai mare putem vedea cat testosteron sau estrogen avem in corp.
Profesorul britanic John T. Manning, psiholog la Universitatea Liverpool, crede ca cercetarile ulterioare vor arata la ce riscuri suntem expusi in functie de lungimea degetelor si cum ne putem schimba stilul de viata pentru a reduce riscurile.

Pentru a afla care deget e mai lung masoara-l de la baza palmei la varf. Cel mai bine, masoara degetele de la mana dreapta.

Distribuie prietenilor

Daca degetul inelar e mai lung esti predispus spre:

1. Osteoartrita
Daca ai degetul inelar mai lung decat aratatorul, riscul de face osteoartrita la genunchi e de doua ori mai mare, arata cercetatorii de la Nottingham University care au masurat degetele a 2.000 de oameni cu aceasta afectiune.
2. Anorexia
Riscul sa ajungi anorexic e mai mare, dar mult mai mic sa suferi de bulimie. „S-a dovedit ca anorexicii au inelarul foarte lung”, spune profesorul Manning.
3. Raceli
Un studiu facut de cercetatorii la Universitatea din Liverpool arata ca persoanele cu inelarul mai lung sufera mai des de raceli si alte boli, in general, decat cei cu degetul aratator mai lung. „Testosteronul face sistemul imunitar mai slab, iar oamenii cu inelarul mai lung sunt predispusi la infectii”, a spus profesorul Manning.
4. Autism
Sunt anumite dovezi ca degetul inelar mai lung creste riscul sa suferi de tulburari de atentie sau sa fii autist.
Vestea buna e ca esti mai putin predispus sa fii fumator. Asta pentru testosteronul e asociat cu tipul de personalitate extrovertita, in timp ce fumatul e legat de un tip de personalitate nevrotica. Vestea rea e cei cu degetul inelar mai lung sunt mai inclinati spre consumul de alcool.

De asemenea, daca degetul inelar e mai lung decat aratatorul (cu un centimetru sau mai mult) ai mai multe sanse sa faci performanta in sport.

Continuarea pe sanatate.bzi.ro