• Home
  • De la prieteni
  • Aristotel Bunescu despre pictorița Ileana Damian și tablourile sale impresionante

Aristotel Bunescu despre pictorița Ileana Damian și tablourile sale impresionante

id

Dincolo de toate comentariile favorabile, ori mai puțin entuziaste ale criticului de artă, fiecare îndrăgostit de pictură are preferințele sale.
Vin să fac o mărturisire în fața dumneavoastră, onorabili cititori. Doamna Ileana Damian din Constanța, dar care trăiește la București, este una dintre artistele care îmi sunt cel mai aproape de sufletul meu zbuciumat. Mă refer aici, în primul rând la calitățile sale indiscutabile, în domeniul picturii, dar și la temele vitale pe care le abordează: credința, natura, în special florile, dar și imagini de la mare.
Așa se explică faptul că din când în când mă mai interesez ce face, ce mai pictează, cum o mai duce?
În această ordine de idei, iată un dialog relevant, urmată de câteva tablouri superbe.
-Care este binanțul dvs artistic pe 2023?

– Bilanțul meu artistic pe anul 2023 cuprinde doar 7 tablouri în ulei. Putin, foarte puțin comparabil cu tot ce aveam în minte să pictez.
– Cum apreciați acest bilanț?

– Este un bilanț minuscul micșorat zi de zi de meseria mea de inginer electronist și de o colaborare cu o multinațională care mi-a ucis treptat visurile, inspirația artistică, timpul și kilogramele care oricum nu erau în plus.

– Ce vă doriți pentru 2024?
– Pentru anul 2024 îmi doresc să văd cât mai multe expoziții de pictură și desigur, să-mi găsesc pacea interioară și timpul pentru a picta cât mai mult.

– Vă dorim să vă realizați aceste deziderate.
După atâtea cuvinte, este momentul să vedem câteva dintre lucrările dumneavoastră…

id2id3id4id5id6id7id8id9id10id11id12

Parteneri