Aristotel Bunescu: Să ne bucurăm privind tablourile Luciei Boulescu

z10

De câte ori trec cu trenul prin Ploiești, mă gândesc la faptul că sunt în orașul pictoriței Lucia Boulescu. Apoi, îmi vin în minte amintirile drumului nostru minunat în Grecia, alături de pictorii din județul Mureș. Vă invit să vedeți ce multe lucruri a făcut în anul abia terminat.

-Ce cuprinde bilanțul dvs artistic pentru anul 2023?

-Mă consider un om norocos, cel puțin așa cred.
Dumnezeu mi-a dat un dar, pe care am datoria să-l întorc admiratorilor mei.
Deci, sa începem!
Începutul de an, 2023, a fost trăznet, cu un articol, surpriză, al d-nei Corina Matei, de la Observatorul Prahovean, despre o lucrare a mea, pe care i-o dăruisem, „Toporași”.
Apoi, în luna februarie, am avut plăcerea de a primi catalogul, editat de către domnul Dan Tudor Truică, cu ocazia festivalului de la Lugoj, „Internațional Lugoj Art Festival 2022”.
În acest catalog, este prezenta și lucrarea mea „Floare de soare”, cu care am avut onoarea de a fi prezenta și eu, la acest renumit festival.
Și tot încă de la începutul anului 2023, a trebuit să pregătesc lucrări, de dimensiuni mari și cu tematică, pentru expoziții deosebite.
Pentru început, expoziția de la Cazinoul din Sinaia, „Perle pentru Coroana Reginei”, a d-nei Mariana Frum, de la început de martie, am creat lucrarea „Regina Maria a României”.
Lucrarea m-a solicitat foarte mult, date fiind dimensiunile, dar am creat o lucrare pe care o iubesc enorm.
La „Salonul de primăvară” a Cenaclului ARCADE din Ploiești, de la începutul lunii martie, am participat cu primele mele lucrări de acuarelă. Deci a fost un debut!
De asemeni, am pregătit 4 lucrări, de mari dimensiuni, „Flori la Veneția (Ponte Storto)”, „Buchetul”, „În poieniță” și „În arșița verii, reinterpretare după Francesco Mangialardi”, pentru expozițiile „ARCADE peste Prut”, de la Cimislia și Chișinău, în lunile martie, aprilie și mai.
La aceste expoziții am participat împreună cu o parte din foștii colegi de la Cenaclul ARCADE-Ioam Titus Drăghicescu.
A fost un real și binemeritat succes, după o îndelungată și minuțioasă pregătire a colegilor mei, pentru călătoria din Republica Moldova.
În luna mai, în București, am fost prezentă la expoziția „Monocromatic”, în incinta Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, expoziție organizată de ArhivaDeArta și Societatea de Cruce Roșie din România.
La aceasta expoziție am participat cu lucrarea intitulată „Narcise albastre”. O alta provocare, monocromatic!
În luna iunie, surpriza surprizelor!!!
La Galeria ArhivaDeArtă am avut prima expoziție personală, virtuala.
A fost ceva extraordinar!
Propria expoziție, personala, virtuala!
Expoziția este deschisa permanent!
În iunie, la expoziția de la Hunedoara a d-nei Mariana Frum, „Culoare la castel”, am fost prezentă cu 2 lucrări: „Brașov, după ziduri” și „Balcic, Minaretul”.
La sfârșitul lunii iulie, la Muzeul Național al Literaturii Române, am fost prezentă la expoziția institulată „Autoportret”, organizată de ArhivaDeArta, unde m-am prezentat cu un „Autoportret”, prima mea lucrare în ulei, pe care am realizat-o, la cursurile de portret a maestrului Laurențiu Popa. Ce provocare!
Tot la sfârșitul lunii iulie, începutul lui august, am fost prezentă în Bulgaria, la invitația d-nei Titrea Adina Moldova, la Galeria de Artă din orașul Dobrici, la expoziția „Contemp Art”, unde am expus două lucrări de dimensiuni mari: „Buchetul” și „În arșița verii, reinterpretare după Francesco Mangialardi”.
În luna august am participat cu lucrarea „Nuferi”, la expoziția „Flowers”, deschisa la Muzeul Geologic Național și organizata de ArhivaDeArtă.
Tot în luna august, la Cluj de data aceasta, dna Mariana Frum a organizat expoziția, „Crâmpeie din România”, la care am fost prezenta cu lucrarea „Mănăstirea Ramet”.
A venit luna septembrie, când am primit o invitație, de la o distinsa personalitate a presei culturale și sportive, de a participa la tabără de pictură, de la Paralia Katerini, alături de membrii AAPTg Mureș.
Acesta a fost regalul acestui an, 2023.
La expoziția organizată cu acest prilej, am prezentat două lucrări: „Flori de Nalba” și „Răsărit pe Dunăre”.
Și ca să fie totul ca la carte, ulterior am fost onorată și cu invitația de a face parte din AAPTg Mureș și, de asemeni, să particip și la o tabăra de pictură, la Tg Mureș, organizată de aceeași asociație a artiștilor plastici.
În luna oct, am participat cu lucrarea „Sânziene” la expoziția intitulată „Fragmente”, organizată de ArhivaDeArta la București, la Arcub.
În luna octombrie, colegii mei de facultate au serbat unul din profesorii de baza ai Universității de Petrol și Gaze, din Ploiești, pe domnul Profesor A. Pavel, la împlinirea a 90 de ani de viață.
Și pentru acest eveniment am fost solicitată să realizez portretul domnului Profesor.
Am fost atât de mândră când domnul Profesor mi-a mulțumit pentru darul făcut.
În luna decembrie, am debutat, în cadru AAPTg Mureș, la expoziția „Atelier 23”, organizată de asociație, la Tg Mureș, cu lucrarea „Căpițe, iarna”.
De asemeni, continui Școala Populară de Artă din Ploiești, unde sunt în ultimul an de studii.
La începutul de an 2023, am fost primită în Organizația Lions Cosmopolitan București, unde avem deosebita șansă de a urma cursuri de pictură, în ulei, cu o personalitate în domeniul picturii, domnul Vitalie Butescu.
Câteva dintre lucrările realizate la curs sunt: „Biserica Stavropoleos”, „Casa cu clopoței”, „La mare”, „Castelul Reginei Maria”.

– Cum apreciați acest bilanț? Pentru mine este incredibil, copleșitor ce ați realizat…
-Cred că, rândurile de mai sus, v-au transmis că, anul 2023 a fost un real succes pentru mine, din punct de vedere al pasiunii mele, pictura.

– Ce vă doriți, din punct de vedere artistic, pentru anul calendaristic 2024?

-Ce-mi doresc pentru 2024?
-În primul rând, îl rog pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască sănătate, pentru mine și familia mea, pentru dvs și pentru toți românii.
Apoi, îmi doresc liniște și pace în lume, să fim mai îngăduitori și buni, noi, cu noi înșine, în primul rând.
De asemeni, aș vrea, ca împreună cu prietena mea, Mihaela, să ne întoarcem în Spania, și să vizitam Barcelona lui Gaudi. Poate chiar și Italia ar trebui s-o trec pe listă.
Desigur, îmi doresc sa pictez, în continuare, tot ceea ce-mi încântă privirea și bucură pe privitor și să mă perfecționez în continuare în tehnica acuarelei și a uleiului.
Îmi doresc să particip, în continuare, la noi expoziții, pe diverse tematici provocatoare, atât în țară, cât și peste hotare.
Acum, în încheiere, dvs și cititorilor dvs vă doresc, la început de nou an, 2024, multă sănătate cu bucurii și împlinirea viselor.
Iar admiratorilor mei, vă mulțumesc pentru apreciere și susținere și, vă promit noi lucrări, sau, parafrazându-l pe Horațiu, noi „poeme fără cuvinte”, cu care să vă încânt privirea.

–Foarte frumos spus…După asemenea cuvinte minunate, să vedem și niște imagini încântătoare.

zz1z2z3z4z5z6z7z8z9

Parteneri