Aşa elimini cheagurile și problemele de circulație sanguină

Cu toții știm cât de importantă este alimentația sănătoasă atunci când vrem să rămânem sănătoși. Știai însă că alimentația are un rol esențial în susținerea unei circulații sănătoase?

Sunt cazuri în care anumite probleme legate de circulația sângelui sunt în strânsă legătură cu obiceiurile alimentare nesănătoase.

Mai exact, sunt asociate cu o dietă săracă în fibre și în potasiu și prea bogată în sodiu. De asemenea, sedentarismul, lipsa activității fizice pot fi cauze ale unei circulații deficitare. Medicii atrag atenția asupra faptului că o persoană cu probleme de circulație sanguină poate să aibă în ani, hipertensiune arterială, hemoroizi, vene varicoase, varice în termeni populari.

Distribuie prietenilor

Deși problemele circulatorii sunt adesea tratate cu medicamente, consumul anumitor alimente poate îmbunătăți, de asemenea, fluxul sanguin.

Iată ce alimente pot stimula circulația și menținerea unui flux sanguin sănătos:

 Peștele. Mai exact, somonul și heringul aduc beneficii inimii fiindcă sunt bogați în acizi Omega 3 care pot îmbunătăți circulația sângelui.
 Nucile conțin vitamina B3 al cărui rol este de a preveni problemele de circulație a sângelui.
 Semințele de dovleac. Fiind bogate în vitamina E contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge.
 Pepenii verzi. Aceștia sunt bogați în licopen care poate preveni formarea plăcii de aterom.
Sunt fructe bogate în antioxidanți polifenoli și nitrați, care sunt vasodilatatoare puternice.
Sfecla roșie. Sucul de sfeclă contribuie la îmbunătățirea fluxului de oxigen în țesutul muscular, stimulează fluxul sanguin mai ales în cazul celor cu probleme circulatorii.

Continuarea pe doctorulzilei.ro