Aşa vă dregeți după festinul de Crăciun!

Abuzul de sarmale, cozonac şi alcool “se repară” cu vitamina C din citrice sau legume verzi şi cu lichide fără zahăr. Mahmureala nu trece cu cafea sau “alcool”, ci cu apă, analgezice şi răbdare.

Oboseală, balonare, disconfort, un kilogram două în plus, acestea sunt efectele “de a doua zi” ale ospăţului tradiţional de Crăciun stropit cu alcool. Organismul supus la caznele digestiei la foc continuu are nevoie de detoxifiere “de urgenţă”.
Apă, ceaiuri şi alte lichide pe stomacul gol, o cafea amară pentru alungarea senzaţiei de greaţă, multe fructe şi legume bogate în vitamina C, pauză de alcool şi grăsimi, dar şi plimbări în aer liber sunt principalele reguli ale detoxifierii. Ciorba de potroace, zeama de varză sau murăturile sunt mituri care nu ţin mahmureala departe.

Mai mult, nutriţioniştii recomandă să începeţi cura de detoxifiere încă din seara de Crăciun. “Organismul resimte abu zul de mâncare, dar şi de alcool ca pe o provocare şi îşi revendică drepturile, cere o schimbare. Vitamina C e marele aliat al organismului în lupta cu toxinele. Legumele cu frunze verzi, bogate în clorofilă, broccoli, citricele, usturoiul sunt alimentele care ajută la recuperare după masa tradiţională. Recomand ca încă de seara, după masa de Crăciun, să ieşiţi la plimbare sau la patinoar, să mâncaţi fructe şi să vă hidrataţi”, spune nutriţionistul Eduard Adamescu.

Distribuie prietenilor

Mai mult pe doctorulzilei.ro