• Home
  • Sănătate
  • Avertismentul medicilor: NU luați aceste pastile dacă ați băut alcool

Avertismentul medicilor: NU luați aceste pastile dacă ați băut alcool

alcool si medicamente 1

„Alcoolul poate inhiba sau amplifica efectele medicamentului într-un mod necontrolat și imprevizibil”, spune Kristine Arthur, MD, medic internist la Centrul Medical Memorial Care Orange Coast din Fountain Valley, California.

Medicamente pentru alergii și răceli
Inclusiv medicamente de marcă precum: Claritin, Benadryl, Zyrtec, Triaminic Răceală și Alergii, Tylenol Răceală & Gripa
Alergiile de primăvară vă pot determina să consumați medicamente pentru alergii, care sunt cunoscute pentru că interacționează slab cu alcoolul.

Potrivit Institutului Național pentru Abuz de Alcool și Alcoolism (NIAAA) din Statele Unite, amestecarea medicamentelor pentru alergii fără prescripție medicală cu alcool vă poate face să vă simțiți somnolent sau amețit.

„Orice antihistaminice – clasa de medicamente [care combate alergiile] – care sunt asociate cu somnolența poate avea un efect mai mare de sedare cu alcool”, spune dr. Andrew Weinstein, alergolog și imunolog clinic și profesor clinic asociat de Pediatrie la Thomas Jefferson Medical College.

Medicamente pentru angina pectorală
Inclusiv medicamente de marcă precum: Isordil, Nitrostat, Rectiv, Nitrolingual
Dacă aveți dureri în piept, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament pentru a preveni atacurile. Dar fiți atenți: nu beți în timp ce luați aceste medicamente.

„Amestecarea alcoolului și a medicamentelor pentru durerea în piept, cum ar fi nitroglicerina [denumirea generică pentru Nitrostat, Rectiv și Nitrolingual] poate provoca o tensiune arterială scăzută periculos sau ritmuri anormale ale inimii”, spune dr. Arthur.
NIAAA observă, de asemenea, că alcoolul poate crește efectele secundare ale nitroglicerinei, dând stări de amețeală și leșin

Medicamente pentru anxietate
Inclusiv medicamente de marcă precum: Ativan, Xanax, Librium, Valium
Amestecarea alcoolului cu benzodiazepine – medicamente care ajută la ameliorarea anxietății și a atacurilor de panică – poate duce la simptome care pun viața în pericol. S-ar putea să vă simțiți somnolent sau amețit sau chiar să aveți dificultăți de respirație, control motor afectat, comportament neobișnuit sau probleme de memorie.

Mai mult pe doctorulzilei.ro

Parteneri