• Home
  • Sănătate
  • Băutura care crește riscul de demență. Mulți români o consumă zilnic

Băutura care crește riscul de demență. Mulți români o consumă zilnic

alzheimer ochi

Dacă ești îngrijorat de Alzheimer sau demență, gândește-te de două ori înainte de a bea această băutură populară, spun experții.
Alzheimer este o boală care implică modificări ale memoriei, gândirii și judecății oamenilor. Această tulburare degenerativă a creierului este cea mai comună formă de demență și este în general legată de vârstă.

Cu toate acestea, știința a reușit să demonstreze că unele obiceiuri alimentare cresc și riscul de Alzheimer și demență, de exemplu, consumul excesiv băuturile carbogazoase, indiferent dacă preferați această băutură în varianta ei light.
Sucul acidulat este o băutură care poate afecta grav sănătatea. Specialiștii consideră că un consum ridicat al acestei băuturi dulci poate fi un factor de risc pentru anumite boli neurodegenerative, precum Alzheimer.

Acest lucru ar trebui să aibă legătură, mai ales, cu conținutul ridicat de zahăr. Pentru a vă face o idee, se estimează că o doză de suc ar putea avea până la 35 de grame de zahăr (și OMS recomandă să nu depășiți 25 de grame de zahăr pe zi).

Mai mult pe doctorulzilei.ro

Parteneri