BLESTEM  pentru tine şi cei din preajmă – SĂ-ŢI MIROASĂ URÂT GURA. Te învăţăm să scapi de necaz

Medicii îi spun halitoză. Este respirația urât mirositoare, gura care degajă mirosuri care îţi fac necazuţi ţie şi, mai ales, celor din preajmă.

Din fericire, există cateva trucuri/sfaturi simple, eficiente, venite de la mama natură pe care vi le expun mai jos:

Insistați asupra igienei bucale
Periați-vă dinții în fiecare zi, dimineața, la prânz și seara, timp de 2-3 minute. Folosiți ață dentară. Este recomandat să utilizați pastă de dinți naturală care să nu fie prea agresivă pentru PH-ul salivar.

Distribuie prietenilor

Clătiți-vă gura cu infuzii naturale din cimbru, mentă, salvie, scorțișoară.

Folosiți uleiuri esențiale
Puteți turna 2-3 picaturi de ulei esențial de mentă/busuioc/arbore de ceai pe o bucațică de zahăr. Lăsați să se topească zahărul îmbibat în gură, înainte de mese.
Dacă nu vreți zahăr, amestecați o linguriță de ulei de măsline cu 2-3 picături din unul dintre cele 3 uleiuri menționate, după care înghițiți compoziția.

Poțiunea de lamâie
Consumați în fiecare dimineață pe stomacul gol un amestec compus din zeama de la o jumătate de lămâie pusă în apă caldă. Este o poțiune magică, utilizată de multe persoane cu scopul de a regla și problemele de aciditate atât de frecvente în prezent.

Gargara cu cimbru
Cimbrul este planta renumită în materie de combatere a halenei. Se poate folosi în mai multe moduri: sub formă de ulei esential. Este suficient să diluați 3 picături de ulei esențial de cimbru într-un pahar cu apă și să faceți gargară de mai multe ori pe zi.
Și infuzia de cimbru este bună pentru clătirea zilnică a cavității bucale.

Mestecați pătrunjel
Produs supranumit 2 în 1, pentru că este deodorant natural, grație conținutului în clorofilă, dar are și capacitatea de a captura compușii sulfurați care se formează în gură, îndepărtând mirosul urât.

Strămoșii noștri obișnuiau să mestece câteva fire de pătrunjel pentru a avea respirație proaspătă. De asemenea, o gargară cu infuzie de pătrunjel este binevenită.

Pregatiți-vă, de exemplu, salate verzi cu pătrunjel, țelină, mentă, avocado, stropiți cu ulei de măsline. Aceste alimente verzi vor curăța ficatul și vor aduce …
Mai mult pe Secretele.com