Boala care macină în tăcere și distruge omul. Încă de la primele simptome, trebuie luate măsuri RAPIDE

În ultimii ani, s-au înmulțit cazurile de depresie, boala tăcută, care macină încet. Înainte ca depresia să ajungă în punctul său culminant, organismul ne dă niște semne, pe care dacă le ascultăm, ne putem salva viața.
Specialiștii de la healthandhealthyliving.com au întocmit o listă cu semne ale acestei insinuoase maladii. Prima pe listă este tristețea și lipsa poftei de viață. Omul tinde să se închidă în el. Apoi umează anxietatea, nervozitatea, episoade bruște și fluctuante, teama de viitor, sentimentul unei temeri nedefinite, înstrăinare și absență; refuzul de integrare în societate, lipsa dorinței de a socializa.

De asemenea, scade și nivelul de energie, care pe parcursul zilei este fluctuant, capacitatea de concentrare este din ce în ce mai scăzută, cu stări de absență, confuzie și nehotărâre.

Poți avea insomnii, iar lipsa de somn va influența negativ starea fizică și mentală. Un om neodihnit va deveni irascibil și morocănos.
Un alt semn al depresiei este sentimentul de vină, omul este bântuit de gânduri negre și nu mai poate gândi pozitiv. Devine obsedat de anumite idei, se îndoiește de capacitățile lui sau începe să învinuiască persoanele apropiate pentru problemele lui.

Distribuie prietenilor

Oamenii depresivi au adesea sentimente exacerbate de vină și ură de sine.

Mai mult pe doctorulzilei.ro