AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Boli care pot fi cauzate de consumul de roșii la unele persoane

 

Roșia este un aliment cunoscut în mod normal ca fiind o legumă, dar în realitate este un fruct care oferă un număr semnificativ de beneficii medicinale organismului, dacă este consumat cu regularitate și în cadrul unei alimentații sănătoase și echilibrate, însoțită de practicarea de exerciții fizice.

Este un produs care are proprietăți diuretice, antiinflamatoare și antioxidante, care ajută la prevenirea apariției unor boli precum cancerul de prostată, infarctul miocardic și osteoporoza, potrivit informațiilor portalului de wellness Tua Saúde, citat de doctorulzilei.ro.

Totuși, nu toate sunt beneficii, iar consumul de semințe de roșii poate avea multe efecte negative pentru multe persoane. De aceea, este recomandat să fim mereu informați și să știm ce alimente, fie că sunt fructe sau legume, pot modifica starea de sănătate a fiecărei persoane.

Acest lucru se datorează faptului că roșiile au solanină, care este cunoscută ca fiind un „hoț” de calciu, ceea ce, evident, provoacă dureri osoase și articulare. Această substanță poate fi toxică pentru mulți oameni, în special pentru persoanele în vârstă. Prin urmare, nu se recomandă consumul frecvent al acestui fruct.

Solanina elimină calciul din oase, ceea ce agravează cazurile de decalcifiere și osteoporoză, deoarece acesta se depune în articulații. Acest lucru i-a determinat pe mulți specialiști și nutriționiști să avertizeze împotriva consumului acesteia mai ales de către persoanele care suferă de osteoartrită și artrită.

Boli care pot fi cauzate de consumul de roșii la unele persoane
Potrivit La Vanguardia, întrucât are proprietăți nutritive, consumul de roșii este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). De altfel, printre proprietățile și beneficiile care se remarcă pentru consumul acestui aliment se numără protecția vederii, contribuția la buna circulație a sângelui, îngrijirea pielii, printre altele.

Cu toate acestea, se pare că acest fruct nu este atât de potrivit pentru persoanele care suferă de gastrită, mai ales dacă afecțiunea este cronică și nu dispare. Potrivit site-ului The Objective, una dintre cauzele pentru care o persoană se confruntă cu o inflamație a mucoasei stomacale poate apărea după ce mănâncă roșii.

Explicația pentru premisa de mai sus se datorează faptului că „roșiile, deși sunt tot fructe sau legume, sunt din nou elemente care ne penalizează gastrita. Ele sunt în general elemente acide și cu atât mai mult atunci când sunt consumate în afara sezonului, fiind mai acide decât roșiile de sezon”, detaliază site-ul amintit mai sus.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!