Boli pe care le ascunde sughițul

Sughițul reprezintă o serie repetitivă și incontrolabilă de contracții ale diafragmei, mușchiul care se află sub plămâni și care marchează granița dintre piept și abdomen. Diafragma controlează respirația. Atunci când aceasta se contractă, plămânii primesc oxigen. Când diafragma se relaxează, plămânii eliberează dioxid de carbon.
Dacă diafragma se contractă fără ritm, începem să sughițăm. Fiecare spasm al diafragmei face ca laringele și corzile vocale să se închidă brusc, ceea ce determină ca o cantitate mare de aer să intre în plămâni. În acest caz, corpul tău reacționează cu sunetul specific sughițului.
Nu există nicio cale de a anticipa sughițul. Cele mai multe cauze ale sughițului apar și dispar brusc, fără un motiv specific. De obicei, episoadele de sughiț durează doar câteva minute. Sughițul care durează mai mult de 48 de ore este considerat a fi un sughiț persistent. Cel care durează mai mult 2 luni este greu de controlat și dificil de oprit. Află mai jos care sunt bolile pe care le poate dezvălui nevinovatul sughiț!
Există multe cauze ale sughițului. De obicei, sughițul apare din motive ce țin de modul în care mănânci, dar și de cum înghiți.
Cele mai comune cauze ale sughițului scurt sunt:
– mâncatul în exces;
– consumul de alimente picante;
– consumul de alcool;
– consumul de băuturi carbogazoase;
– mâncarea prea rece sau prea caldă;
– schimbarea bruscă de temperatură;
– înghițirea de aer în timpul mestecării de gumă;
– stresul emoțional;
– înghițirea de aer.
Sughițul care durează mai mult de 48 de ore este un sughiț persistent și poate fi cauzat de o rană sau de o iritație a nervului vag sau a celui frenic. Acești doi nervi controlează mișcările diafragmei și pot fi afectați de:
– iritații ale timpanului;
– iritație a gâtului;
– mărirea glandei tiroidiene;
– boala de reflux gastroesofagian;
– tumoare esofagiană sau chist.

Mai mult pe divahair.ro