AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cafeaua de pătrunjel. Dr. Virgiliu Stroescu. “Când bei un pahar, simți un fel de zguduitură în corp”

Foto: Youtube/pixabay.com

 

Un alt tip de cafea care ne dă energie, gustoasă şi sănătoasă este invenţia unui medic nutriţionist român, cunoscut ca doctorul multor componenți ai Lotului Olimpic Român.
Amestecul nu este de fapt o cafea, ci o băutură care ne umple de energie, fiind reţeta dr. Virgiliu Stroescu, doctor endocrinolog, cercetător științific la Centrul de Medicină Sportivă, cu doctorat în modificări endocrinologice și metabolice.

Cum se prepară “cafeaua” din pătrunjel
Avem nevoie de numai câteva ingrediente şi un blender, pentru a prepara acasă, la orice oră, licoarea magică, potrivit topremediinaturiste.ro.

Ingrediente
– 2 legături de pătrunjel proaspăt
– 1 lingură miere de albine
– 1 lămâie bio
– 1 lingură ulei de măsline
– jumătate de litru de apă

Mod de preparare
Pătrunjelul se spală, se taie și se pune în blender. Se adaugă mierea, lămâia tăiată bucăţi cu tot cu coajă (sau sucul de lămâie), uleiul de măsline și apa. Se amestecă bine.
Se bea o ceașcă de cafea de pătrunjel sau un pahar, zilnic.
“Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”, spune dr. Virgiliu Stroescu, potrivit antena3.ro.

Pătrunjelul verde este cunoscut pentru conţinutul său bogat în vitamina C, fiind şi un stimulent al sistemului nervos.

Frunzele de pătrunjel conțin opt vitamine și numeroase alte substanțe care previn degenerarea ADN-ului și îmbătrânirea celulelor (flavonoide, clorofilă etc.).

Pătrunjelul verde amestecat cu suc de lămâie și ulei de măsline fortifică sistemul imunitar și atacă unele bacterii.

Studii făcute la Universitatea din Ankara, Turcia, mai arată sursa citată, recomandă această combinație mai ales în cazurile de infecții recidivante şi imunitate slăbită.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!