• Home
  • Sănătate
  • Cardiolog: Cu 10 minute înainte de a vă lua tensiunea arterială, faceți acest lucru

Cardiolog: Cu 10 minute înainte de a vă lua tensiunea arterială, faceți acest lucru

Cardiologul rus Dr. Yuri Egai ne spune cum să măsurăm corect tensiunea arterială și ce trebuie făcut cu 10 minute înainte de procedură. Expertul notează că regulile sunt reglementate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Pacientul, înainte de a începe să își măsoare tensiunea, trebuie să se așeze, să ia o poziție confortabilă și să se odihnească timp de aproximativ 10 minute. Este important să nu-și încrucișeze picioarele și să își țină brațele relaxate. Unghiul antebrațului trebuie să fie drept.

Aceasta este soluția ideală. Brațul nu trebuie să fie ridicat prea sus, ci așezat pe o suprafață orizontală sau pe genunchiul pacientului, fără tensiune”, spune medicul.

Nu se recomandă măsurarea tensiunii de mai mult de trei ori pe zi pentru a evita dezvoltarea anxietății înainte de procedură.

Dr. Egay atrage, de asemenea, atenția asupra pictogramei inimii care clipește pe dispozitivele electronice. El explică faptul că aceasta apare atunci când se măsoară presiunea în cazurile în care există o aritmie.

În astfel de cazuri, cardiologul sfătuiește să se efectueze un examen medical. Măsurarea trebuie făcută într-un mediu liniștit, confortabil, la temperatura camerei, scrie Actualno, potrivit doctorulzilei.ro.

Cu 30-60 de minute înainte de măsurare este necesar să se evite fumatul, administrarea de băuturi tonice, cofeină, alcool și activitate fizică.

În cazul în care procedura a fost precedată de un stres fizic sau emoțional semnificativ, perioada de odihnă trebuie mărită în schimb la 15-30 de minute. Picioarele trebuie să fie pe podea, iar brațele trebuie să fie întinse și să se odihnească liber la nivelul inimii.

Parteneri