CCR: Pensiile speciale ale aleşilor locali, neconstituţionale

Curtea Constituţională a dezbătut miercuri pentru a doua oară proiectul de lege privind acordarea pensiilor speciale aleşilor locali, la sesizarea Guvernului, după ce prima formă a fost reîntoarsă în Parlament de judecătorii constituţionali, dar Executivul a considerat că legea trebuie respinsă cu totul, nu doar modificată.
Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului, declarând neconstituţional proiectul de lege privind acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.
„Am admis sesizarea Guvernului, plecând de la premisa că, după reexaminare, Parlamentul nu a urmat de la început calea ar fi trebuit, pentru că noi declarasem în întregime legea neconstituţională, deci trebuiau parcurse de la început fazele parlamentare”, a spus preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, potrivit RTV.NET
El a precizat că Parlamentul nu a respectat nici alte decizii ale Curţii, precum definirea statutului juridic al acestei indemnizaţii, care este confundată în text cu pensia.
Dorneanu a spus şi că judecătorii CCR au decis că menţiunile cu privire la sursa de finanţare a proiectului nu sunt suficiente.
Decizia a fost luată în unanimitate.