Ce este bine să mănânci și ce nu, dimineața, pe stomacul gol?
Orice nutriţionist poate spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece conţine foarte mulţi nutrienţi, însă este important să cunoşti şi ce alimente trebuie consumate dimineaţa pentru a te bucura de aceste efecte.
Consumă ouă
Ouăle sunt bogate în proteine şi nutrienţi, activând metabolismul şi crescând energia. Ouăle sunt o alegere excelentă pentru micul dejun, deoarece nici nu au prea multe calorii.
Consumă cereale
Acestea pot trata iritatiile stomacale şi indigestiile datorită acidului hidroflouric şi fibrelor solubile, putând reduce colesterolul.
Consumă afine
Afinele fac parte din cele 15 fructe ce trebuiesc consumate la micul dejun deoarece regularizează circulaţia sanguină, întăresc imunitatea şi îmbunătăţesc memoria.
Mănâncă porumb
Porumbul este o alegere excelentă pentru micul dejun, deoarece detoxifică organismul şi elimina metalele grele, îmbunătăţind microfloră intestinală.
Consumă miere
Mierea susţine producţia de serotonină, activând energia şi starea de bine.
Consumă hrişca
Hrişca este bogată în vitamine şi minerale, mai ales în fier. Aceasta este una din cele 15 alimente ce activează metabolismul şi creşte nivelul energetic.
Consumă nuci
Acestea regularizează pH-ul din organism şi ajută digestia.
Nu consuma citrice
Poate că acestea conţin Vitamina C, însă duc la arsuri stomacale şi cresc riscul apariţiei ulcerului, dacă sunt consumate la micul dejun.
Nu consuma alimente iuţi
Acestea sunt sănătoase pentru organism, însă nu trebuie consumate la micul dejun deoarece afectează mucoasa gastrică.
Nu consuma banană
Poate că acest fruct creşte nivelul de magneziu din organism, însă consumat la micul dejun duce la apariţia bolilor cardiace.
Nu consuma sucuri acidulate
Reprezintă cea mai proastă alegere pentru începerea unei zile, deoarece ne balonează şi încetinesc metabolismul.
Nu consuma verdeţuri
Conţin aminoacizi însă duc la balonare şi flatulenţă, dacă sunt consumate dimineaţă.
Ţine cont de aceste sfaturi şi fă alegerea bună! Nu sări niciodată peste micul dejun, dar poți sări peste niște alimente pe care le poți mânca mai târziu!