A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Ce greșeli facem cu toții când tratăm virozele și gripa

0 1.802

Medicii atrag atenția că prima greșeală majoră pe care o fac cei care răcesc e însăși „subestimarea” virozelor și gripelor.

Cum tratăm virozele și gripa. Abuzul de medicamente

În condițiile în care consultul medical nu este la îndemână, este bine de știut că „excesul” nu vindecă.

„Paracetamolul administrat în cantități mari, necontrolat (mai mult de patru comprimate pe zi, la adulți) poate avea efect hepatotoxic, întrucât se metabolizează în ficat. De asemenea, picăturile de nas în exces, pe lângă faptul că provoacă dependență, pot irita și modifica mucoasa nazală și pot determina apnee, alergii sau chiar stop respirator”, explică medicul de familie Cristina Popovici, potrivit doctorulzilei.ro.

De departe, cele mai „iubite” medicamente sunt antibioticele. Acestea sunt contraindicate în viroze și gripe (antibioticele tratează doar bacteriile). Administrate în forme ușoare de boală scad imunitatea și determină rezistență la microbi. Doar în caz de complicații (o combinație între virusuri și bacterii) medicul va recomanda antibiotice.

Hidratarea insuficientă
Când sunteți răciții, rămân valabili cei doi litri de lichide pe zi (apă, ceaiuri, supe).
Cafeaua este total contraindicată în acestă perioadă, întrucât provoacă vasodilatație și poate avea același efect al „păturii” în caz de febră. Trebuie înlocuită cu ceaiuri emoliente de tei și mușețel.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More