Ce semnifică aceste puncte din palmă și vezi ce beneficii miraculoase ascund, dacă le apeși!

 puncte palmă Dezvoltată în China antică, presopunctura a rămas până în zilele noastre una dintre cele mai eficiente metode de relaxare și alinare a durerilor. Presiunea sau masajul ușor pe anumite puncte din palmă ajută la eliberarea tensiunii acumulate în anumite regiuni ale corpului și la refacerea echilibrului interior.

Punctul negru – vârful degetului mare

Distribuie prietenilor

Apasă de câteva ori lung în centrul degetului mare de la mâna stângă și apoi masează zona ușor cu degetul mare de la mâna dreaptă. Acest loc este conectat cu regiunea emoțiilor negative din creier, iar masarea lui te poate ajuta să îți regăsești echilibrul emoțional după o perioadă stresantă sau după o încercare dificilă.

Punctul portocaliu – baza degetului mare

Masează ușor degetul mare la bază, în special la mâna stângă, acolo unde există o legătură invizibilă cu tiroida și nivelul de hormoni din organism. Presiunea ușoară aplicată periodic la baza degetului mare este indicată în depresie și în perioadele în care ai mai multă nevoie de liniște și de putere interioară.

Punctul roșu – punctul lui Venus

Presiunea aplicată în această zonă care corespunde, conform chiromanției, cu muntele lui Venus, este benefică inimii și circulației sanguine. În apropierea acestui punct se află și linia grijilor, iar masajul în această zonă te ajută să alungi gândurile negre și să privești cu mai mult calm problemele cu care te confrunți. El induce o stare de liniște și restabilește ritmul cardiac obișnuit.

Punctul maron – punctul Lunii

Aflat pe aceeași linie cu muntele lui Venus, muntele Lunii este situat la baza palmei, sub degetul mic și el reprezintă inconștientul, receptivitatea, visele și imaginația. Masajul sau presiunea ușoară aplicată în această zonă te poate ajuta să eliberezi dorințele refulate din subconștient, să înțelegi mai bine ceea ce ai nevoie și să îți folosești imaginația pentru a-ți atinge scopurile. Din punct de vedere medical, este o zonă în care masajul poate regla nivelul zahărului din sânge.

Punctul verde – punctul lui Marte

Situat sub degetul mic, acest punct numit după planeta Marte este legat de vitalitatea organismului, de imunitatea și capacitatea de refacere după o perioadă dificilă. Dacă este stimulat periodic prin presiune sau masaj, se crede că va stimula tonusul general și va amplifica energia întregului organism.

Citește mai mult aici